perdidos Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 W mojej karierze zbudowalem 3 modele niszczyciela ORP BURZA. 2 plastykowe (mirage hobby 1:400) oraz 1 kartonowy (MM 6\96) dodatkowo jeszcze jeden model burzy sie wlasnie buduje (MM 12\2002) A w planach jest zbudowanie jeszcze kartonowego modelu z wydawnictwa Quest (Burza z w malowaniu konwojowym, niebiesko-bialym) Jezeli chodzi o foty, to zdjeciami mojej pierwszej Burzy, nie dysponuje, a szkoda, a te foty co mam to podaje linki, bo bezposrednie dodanie obrazka z forum nie dzialalo (podobno jakis blad, czy nie taki format, nie wiem ale cos ich bolalo) A wiec kilka zdjec zestawu mirage hobby, jedno kartonu, oraz zdjecie ,,Kacika,, ORP Burzy Mam nadzieje ze zadziala.... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Ale Cie wzielo. Chyba sie zakochales w tym okrecie ale to dobrze. Ja tez mam swojego ulubienca. Fotki poprawilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Pędzel do malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 1 Października 2007 Share Napisano 1 Października 2007 to jest to co lubię pierwszą kartonówkę na zdjęciu (z nr 52) to kiedyś sam popełniłem, łezka w oku się zakręciła a kącik wygląda imponująco Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 1 Października 2007 Autor Share Napisano 1 Października 2007 Wielkie dzięki okonek za poprawienie fotek, teraz to od razu łatwiej sie ogląda, (a w zasadzie to jak to sie robi, bo jak sie da to na drogi raz zorbie tak od razu) Burze z plastyku malowałem aerografem i po dziś dzień nie wiem dlaczego wyszła taka chropowata, ale na żywo tego tak bardzo nie widać. A kartonowke 52 to kupiłem od kolegi modelarza za... 2zl. Model stary ale przyjemnie sie go składa, chociaż obecnie polecałbym to nowsze wydanie- to samo ale lepiej wydrukowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sunspot Napisano 9 Października 2007 Share Napisano 9 Października 2007 Fajna sprawa. Sam kleję Błyskawicę i Wichra. Burza będzie potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 9 Października 2007 Autor Share Napisano 9 Października 2007 No to bardzo sie ciesze że grono miłośników Polskich niszczycieli sie powiększa! Jak na razie to jest nas czterech (albo więcej, ale o czterech wiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sunspot Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 No to po jednym. Chciałbym mieć Pioruna i Orkana w jakiejś rozsądnej cenie, jak do tej pory mam Błyskawicę, Wichra, Burzę i Groma (B i G czekają na swoją kolej). Zawsze byłoby miło mieć też Garlanda albo np Kujawiaka ale nie widziałem takich modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 10 Października 2007 Autor Share Napisano 10 Października 2007 Niestety, jeżeli chodzi o Garlanda i Pioruna, to istnieją modele żywiczne, ale to już inna bajka, ja sie tym nie zajmuje. Natomiast mam Pioruna z kartonu w skali 1/200, a Orkana i Kujawiaka również w kartonie wydają. Ja to oprucz Burzy zrobiłem jeszcze Błyskawice, Groma, i jeszcze jedną Burze, i według mnie to oferta Mirage jest za uboga, i od wielu lat nie było żadnych nowości (a mogli by sie pokosić choćby o opracowanie Pioruna w 1/400, na pewno by na tym zarobili) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 11 Października 2007 Share Napisano 11 Października 2007 a może macie jeszcze któryś z modeli Mirage w pudełku tak by go obfotografować i wrzucić in-boxa na forum? na pewno są ciekawi jak to wygląda w pudle Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sunspot Napisano 11 Października 2007 Share Napisano 11 Października 2007 według mnie to oferta Mirage jest za uboga, i od wielu lat nie było żadnych nowości (a mogli by sie pokosić choćby o opracowanie Pioruna w 1/400, na pewno by na tym zarobili) Dokładnie. Nawet do nich napisałem z taką sugestią, niestety wątpię, że to coś da. No ale przynajmniej próbowałem. Może gdyby zebrać trochę chętnych i uderzyć razem... IRT Jędrek: W pudełkach mam jeszcze: Wicher i Dzik z Mirage plus Admirala Scheera z Fujimi i Scharnhorsta firmy Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 11 Października 2007 Autor Share Napisano 11 Października 2007 No to Sunsport, ratujesz sytuacje. Dwie podstawowe ramki w modelach Wichra, oraz Burzy są identyczne. Jeżeli możesz cyknąć im fotki to by było super. A z kolei, wygląd zestawu Sokoła bardzo mnie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sunspot Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 No to Sunsport, ratujesz sytuacje. Heheh, nie Sunsport tylko Sunspot. Chodzi o plamy słoneczne, ale to już takie moje zboczenie zawodowe. Co do zdjęć nie ma sprawy. Zrobię w najbliższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulepiok Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 oferta Mirage jest za uboga, i od wielu lat nie było żadnych nowości (a mogli by sie pokosić choćby o opracowanie Pioruna w 1/400, na pewno by na tym zarobili) Witam! obserwuje sobie od pewnego czasu wypowiedzi i modele. Sam trochę dłubię w plastiku polskie niszczyciele z Mirage i może się nimi pochwale (choć wstyd mi gdy patrzę na te Wasze cudeńka. No i podpisuję się obiema rękami pod akcją przebudzenia z letargu firmy wspomnianej wyżej, która rzeczywiście mogła by sporo zarobić na Niszczycielach klasy "G" "N" "M" i "Hunt", a nie tłuc bez przerwy dwudziestą wersje u-bota. Przecież trochę ich pływało podczas wojny, a my (modelarze i amatorzy w Polsce) mogli byśmy sobie "ulepić" polskie wersje. Małe pytanko: Szukam wszędzie i nie mogę znaleźć: zrobione Puck 1925 i Clyde 1940. Ma ktoś może na fotkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej A.Kamiński Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Drogi Kolego! W jakiej skali jest Twoja Burz kartonowa? Pozdrawiam Andrzej Antoni Kamiński andrzej.kaminski@interia.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi