adi_td1 Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Witam, Własnie ukończyłem prace nad swoim kolejnym modelem -Dafik, który istnieje w realu, którym osobiście się poruszam oczywiście rama od 95 jak było w pudełku Italeri, przerobić za bardzo nie miałem czasu a i umiejętności jeszcze nie takie Fotki może nie wzorowe ale coś tam widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stifler Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Fajnie wykonany Daf i duzy plus ze udalo Ci sie stworzyc kopie swojego oryginalu, jakiej firmy kalek uzyles do witabo? raz jeszcze gratulacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Bardzo ladny Dafik, a co z Twoja przyczepa na drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Share Napisano 11 Lutego 2014 kalki są od MeliusManu, co do przyczepy to nadal stoi bez zabudowy, HDS od Scanii uległ zniszczeniu, chyba wrzucę na przyczepę zabudowę BDF do kontenerów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 Fajnie wyszedł ten model, zapodaj fotkę oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 20 Lutego 2014 Autor Share Napisano 20 Lutego 2014 Kopia i oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Wcześniej myślałem, że mam tylko mylne wrażenie ale teraz juz widac to jak na dłoni - kabina w modelu "leci" do przodu. Może da sie to jakoś zminimalizować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 Wcześniej myślałem, że mam tylko mylne wrażenie ale teraz juz widac to jak na dłoni - kabina w modelu "leci" do przodu. Może da sie to jakoś zminimalizować? Już chyba nie, kabina przyklejona na stałe a boję ruszyć żeby nie zepsuć czegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viking88 Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Gratulacje za bardzo ciekawą koncepcję. P. S. Ostatnio też budowałem Dafa XF 105 z tą tylko różnicą, że w średniej kabinie. niemniej jednak problem miałem dokładnie taki sam, zastanawiałem się długo nad tym jak mogę to skorygować ale ostatecznie nie znalazłem sensownego rozwiązania. Mimo to model jest na prawdę bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Dosyć łatwo jest to skorygować. Model trochę za wysoko jest "podniesiony" na tylnym zawieszeniu (babol Italeri). Widać to dokładnie po spięciu XF z naczepą. Przy wklejaniu elementów zawieszenia (tych z poduszkami) w most, wystarczy zostawić most jakieś 2-3mm nad zawieszeniem. Z tego co pamiętam nawet nie trzeba błotników podnosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi