origami Napisano 2 Października 2007 Share Napisano 2 Października 2007 Witam i prezentuję kolejny pojazd wykonany w ramach "wietrzenia magazynu". M4A1 Sherman, Italeri 1/35. Model w oznakowaniu Korpusu Piechoty Morskiej USA, z roku 1944 - tak przynajmniej podaje producent modelu. O modelu: Tradycyjnie wykonany prosto z pudełka. Nowością dla mnie było tutaj: - malowanie w całości aerografem - po raz pierwszy skorzystałem z farbek Vallejo Model Air (dla mnie rewelacja) - eksperymentalnie wykorzystałem do waloryzacji zestaw farb Gunze Weathering Color Set - użyłem preparatów do kalek Microscale Set i Microscale Sol. Niestety nie polakierowałem modelu przed nakładaniem kalek i "19" oraz "Lightning" na wieży pomimo dwukrotnego użycia preparatu Sol troszkę świeci. Moja wina. Wahałem się, czy pokazywać ten model publicznie, zwłaszcza po tym co zobaczyłem w Shermanowym wątku Baldigozza, ale trudno. Ryzyk fizyk. Może jeszcze coś mi podpowiecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 2 Października 2007 Share Napisano 2 Października 2007 Czysto wykonany i przyjemnie wyglądający Sherman. Malowanie wyszło dosyć gładko, jednak tak jak sam wspominałeś brak bezbarwnego lakieru pod kalkami trochę psuje efekt Następnym razem pamiętaj o tym, żeby jednak pod te kalki czymś psiknąć... Brudzenie nie najgorsze chociaż górną część pancerza i wieżę mogłeś nieco przykurzyć. Mógłbyś popracować jeszcze nieco nad gąsienicami i karabinem maszynowym, żeby nadać im trochę więcej realizmu. Ogólnie model, jak dla mnie, prezentuje się na 4-kę. Przy odrobinie pracy twój następny Sherman na pewno będzie miał mocną 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 3 Października 2007 Share Napisano 3 Października 2007 Miodzio modelik, szkoda tylko że ma gumisie...daje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
origami Napisano 6 Października 2007 Autor Share Napisano 6 Października 2007 Dzięki Koledzy. Będzie okazja sie poprawić, bo w magazynie zalega mi jeszcze jeden Sherman. A właściwie to wóz pomocy technicznej, na podwoziu tego czołgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi