Skocz do zawartości

CHIEFTAIN Mk.5 1:35

maniekx6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich jestem nowym użytkownikiem i chciał bym zaprezentować swoje wypociny . Szału nie ma

1.

098c7c054577.jpg

2.

a78184fd956b.jpg

3.

ac0c33babdd4.jpg

4.

25e060f28784.jpg

ef915bfb4058.jpg

1fa2551e8343.jpg

ad8435836d6d.jpg

witaj na forum zapraszam do działu viewforum.php?f=40 ze szczególnym uwzględnieniem wstawiania zdjęć co do samego modelu to to na całość z daleka wygląda nawet ok ale figurki do poprawy są koszmarne niedomalowanie nie po szpachlowane pyzatym to coś na pancerzu mi nie leży ni to imitacja odlewu łuszcząca się farba czy co

hej to nie łuszcząca farba tylko szpachlówka samochodowa jeżeli chodzi o figurki to miał być efekt brudu , ale chyba mi nie wyszedł . model pomalowałem pigmentami AK . AK-Interactive -014 AK-Interactive -079

a po co ta szpachlówka ??, figurki możesz pomalować jeszcze raz i na koniec potraktuj je matem, przy następnym modelu daj warsztat będziemy doradzać na bieżąco

Witam, jak na tak dużą skalę to model nie powala Za dużo farby, farfocli jakichś. No i popraw foty, bo naprawdę Trudno coś dojrzeć. Przejrzyj forum, i temat wstawianie fot znajdziesz tam dobre rady, gdzie i jak wstawiać

Dzięki za wskazówki , co do zdjęć można kliknąć na fotkę wtedy robi się duża fota

a szpachlówka to imitacja błota nisko budżetowa była pod ręką to ja wykorzystałem tak sobie próbowałem swoich możliwości .

obecnie kończę ciężarówkę MAN ale całokształt też Was szokuje

a szpachlówka to imitacja błota

skoro to imitacja błota to dlaczego jest to zielone, w kolorze kamuflażu ?

Trudne początki - powodzenia przy następnym modelu !

A ja się zapytam, który to twój jest model w życiu sklejony. Bo tam gdzie nie eksperymentowałeś z błotem w kolorze zielonym, czyli np. na płycie silnikowej wyszło ci to całkiem fajnie. Moja rada jest taka, aby używać wszelkiego rodzaju ulepszacze (patrz pigmenty, oleje, farby AK) trzeba mieć trochę doświadczenia, bo w twoim przypadku, to póki co wyrzucenie pieniędzy w błoto (ale nie zielone). Następny model, który będziesz robić, proponuje otwórz watek w warsztacie, a koledzy ci na pewno podpowiedzą, jak robić ładny model.

Dzięki za wskazówki , co do zdjęć można kliknąć na fotkę wtedy robi się duża fota

a szpachlówka to imitacja błota nisko budżetowa była pod ręką to ja wykorzystałem tak sobie próbowałem swoich możliwości .

tak na logikę to po co lakierować błoto

a co do zdjęć to oczywiście można kliknąć tylko jest to nie wygodne pyzatym otwierają się przy okazji reklamy na forum powszechnie przyjęty jest nie bez powodu inny standard

A ja się zapytam, który to twój jest model w życiu sklejony. Bo tam gdzie nie eksperymentowałeś z błotem w kolorze zielonym, czyli np. na płycie silnikowej wyszło ci to całkiem fajnie. Moja rada jest taka, aby używać wszelkiego rodzaju ulepszacze (patrz pigmenty, oleje, farby AK) trzeba mieć trochę doświadczenia, bo w twoim przypadku, to póki co wyrzucenie pieniędzy w błoto (ale nie zielone). Następny model, który będziesz robić, proponuje otwórz watek w warsztacie, a koledzy ci na pewno podpowiedzą, jak robić ładny model.

szczerze to w ostatnich 10 latach to 7 więcej bawię się modelami rc , a modele plastikowe tak dorywczo na pewno przy następnych modelach wezmę to pod uwagę .

a jak oceniasz vw samba bus ? parę fotek rzuciłem

tak na logikę to po co lakierować błoto

a co do zdjęć to oczywiście można kliknąć tylko jest to nie wygodne pyzatym otwierają się przy okazji reklamy na forum powszechnie przyjęty jest nie bez powodu inny standard

człowiek uczy się na błędach a praktyka czyni mistrza .