matii1604 Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Witam , Na forum jestem nowy, choć obserwuje je dłuższy czas i wspieram się różnymi tematami i tajnikami modelarstwa, dawno temu (będzie z rok) dostałem właśnie taki mały zestawić modeli (aż 3 w opakowaniu) -> http://www.missing-lynx.com/reviews/small/images/italeri7040reviewgp_1.jpg Dwa z nich poświęciłem jako "poligon" doświadczalny by zrobić jakoś w miarę przyzwoicie tego jednego :P, nie powiem, długo nie sklejałem modeli, nie wspominając o malowaniu ich...rzuciłem się zaraz na nowe dla mnie techniki i sprzęt, taki jak "profesjonalny" kompresor-daje radę, jak i aero :P (Aero, Kompresor) z technik to: wash, trochę dłubania przy gąskach, które jak będzie widać nie wyszły rewelacyjnie, ale nic już nie zrobię Zdjęć z prac nie mam, jedynie to co mi wyszło jako efekt prawie końcowy, w sumie jestem z tego zadowolony patrząc na taką przerwę jak i próbowanie nowych rzeczy. Proszę Was o jakieś rady co bym jeszcze mógł z tym zrobić, co dodać a co da się usunąć Parę zdjęć: ->Zdjęcie 01 -> Zdjęcie 02 -> Zdjęcie 03 -> Zdjęcie 04 A i na końcu mam do Was pytanie, gdzieś kalki mi się wsiały a nie pasują mi z innych modeli (nie ta kolorystyka :\ ), czy da się zrobić jakoś numerację czołgu inaczej ? Próbowałem pędzlem i białą farbką, ale nie da rady, przy próbie napisanie "232" pomalowałem pół wieży modelu testowego Tutaj podam jeszcze link do zdjęć jakby coś nie dziergało: Google + Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 a jakim pędzlem malowałeś numer,chodzi mi o oznaczenie...może trzeba zanabyć drogą kupna jakiś 00....zresztą sporo widziałem na zdjęciach numerów malowanych od ręki ,ze spływającą częściowo farbą. A co do modeli to jednak w tej skali polecam już lepej PST,co prawda gąski są osobno i ogniwka trzeba delikatnie kleic ale i tak jest to o niebo lepsze niz te układy jezdne z italeri.Jedyna zaleta że dwa modele dają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matii1604 Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Ło kurcze, nie wiem, numerek się zmył :P ale są to w zasadzie takie małe specjalnie kiedyś kupiłem do takich pierdułek możliwe że posiadam 0 i 1 z italeri i nie daję rady tego narysować, albo tak przepita japa albo nie mam talentu albo nieodpowiednie narzędzie :P A pisząc o tych układach jezdnych co miałeś na myśli, czyli jak to jest tam rozwiązane, że pozwolę sobie zapytać ? A dokładniej w tym temacie tez chodziło mi o jakieś słowa krytyki co do modelu coby też można w nim poprawić i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Akurat ty chyba miałeś wersje osobnymi gasienicami oraz drugi model z odlanymi w calosc z kołami. Przynajmniej tak wnioskuję po zdjeciu wklejonym przez ciebie co do PST http://www.mojehobby.pl/products/IS-2-version-1943.html Nieco dokładniejszy model moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi