Hamilkar Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Witajcie. Mam taki dylemat : czy Ju-88 Werk Numer : 751088 o kodzie "D5+AA", na której latał i zginął, as nocnych myśliwców Helmut Lent, to wersja G-6, czy R-2 ? W oficjalnych opisach jego śmierci i nie tylko widnieje, że "D5+AA" to Ju-88 G-6, ale w trakcie poszukiwań trafiłem na taka dyskusję : http://forum.12oclockhigh.net/showthread.php?t=12411 wynika z niej, że Werk Numer 751088 to wersja R-2. Czy ktoś z Was posiada może jakieś dokładniejsze informacje, bądź zdjęcia tej maszyny. Różnice między tymi wersjami, są spore, więc chciałbym w miarę możliwości, dokładnie ustalić jaką wersją był W.nr 751088 "D5+AA" ? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamilkar Posted April 5, 2014 Author Share Posted April 5, 2014 Witajcie. Odświeżę swój post. Po wstępnych poszukiwaniach i tentegowaniu w głowie, żeby przerobić Ju-88C-6 Revella 1:48, na Ju-88R-2 Lenta, doszedłem do takich wniosków : 1. Potrzebuję : a. silniki BMW 801D, z osłonami b. osłonę kabiny z A-1, czyli pojedynczy MG 17. Nie mam jeszcze, w rękach modelu C-6 i nie mam pojęcia jaka osłonę ma ten C-6 Revella ? Niektóre C-6 miały osłonę taką jak A-1 2. Nie jestem pewien, czy mam montować dolna gondolę pod kadłubem, czy nie ? 3. Jakaś firma, nie wiem jaka, robi kalki do JU-88 z BMW. Ciekawi mnie, czy jest tam malowanie maszyny Lenta ? Z góry dziękuję Wam za pomoc i rady. Pozdrawiam Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts