stakor1 Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Akurat robię coś w tę deseń to zrobiłem kilka zdjęć. Może się przyda aczkolwiek 1mm długości to może być niezła gimnastyka... Tu akurat lufa do M60 w skali 1/72. Najpierw tnę tarczą i też tarczą szlifuję na płasko zadziory w miejscu przecięcia. Że ma to być lufa to jeszcze powiększam otwór albo małym wiertłem albo/i okrągłym pilnikiem. efekt po przeszlifowaniu taki: Potem łąpię kawałkiem taśmy część, którą chcę urżnąć - jest to istotne bo im mniejsze tym większa tendencja do "gubienia" i przecinam tarczą ścierną. Ale nie do końca! Tnąc do końca często mi te drobiazgi gdzieś pryskają więc zostawiam sobie raczej na cienkim kawałeczku. Potem to docinam skalpelem albo po prostu urywam. I tu może być problem w przypadku kawałków o długości 1mm . Następny krok to wyrównanie zadziorów do czego znów się przydaje taśma. (btw na tym końcu nie da się tak łatwo powiększyć otwór wiertłem czy pilnikiem dlatego ważne jest zrobić to wcześniej). Potem superglue i po robocie. Miniszlifierka z lidla. Rewelacyjna bo tania i na akumulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi