Paranoid Napisano 15 Kwietnia 2014 Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Dzisiaj listonosz dostarczył mi takie coś. Dwa radzieckie okręty podwodne typu Щ seria X I Xbis, zestaw jak to na firmę Mikromir to dosyć ciekawie wyglądający shortrun ( robiłem od nich Katjuskę i chociaż model da się złożyć w jeden dzień to czyszczenia będzie trwało następny tydzień ) Cena 106 PLN w mojehobby, w innych sklepach podobnie. Pudełko ( 15 na 25 cm naprawdę malutkie nawet jak na o.p. tym bardziej z tymi w jakie pakowane są typy B1/2, C1/2 i D1 wydane przez Aoshimę - koniec dygresji ): Teraz pora na to co tygryski lubią najbardziej czyli blaszka fototrawiona: Blaszka jak widać bogata i będzie wymagać sporo zabawy przy budowie ( o ile pamiętam poprzednia Щ seria III z AMP ( AMP/Mikromir to nie jest przypadkiem to samo ? ) posiadała znacznie mniejszą blaszkę fototrawioną ). Połówki kadłuba wraz z pokładem: Kioski ( do trzech różnych serii V, X i Xbis ) wraz z niektórymi detalami ( będzie zabawy oj będzie ): Podstawka: Kalkomania z oznakowaniami do obu serii: Na koniec instrukcja: Malowanie do czterech różnych okrętów należących do czterech różnych flot ZSRR, ciekawi mnie kwestia minii w przypadku dwóch z nich - czy przypadkiem w ZSRR nie malowano dna okrętów podwodnych na ciemną zieleń ? Modele wyglądają bardzo smakowicie choć będą niewątpliwie bardzo wymagające. Skoda, że ta firma nie wzięła się za pozostałe typy pomorek będących na wyposażeniu Czerwonej Floty ( emki, Lembit, a może typ D ? jednakże taka PMW podwodna także będzie mile widziana w 350-ce ) Reasumując, już nie mogę się doczekać pracy nad X-ką; Xbis mogę wymienić na dopłatą na Eskę z tej samej firmy lub AMP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Jest tego więcej... MIKROMIR 350011 - 1:350 Soviet Navy submarine SHCH V-bis 2 series III np tu: http://exito.sklep.pl/pl/c/MIKROMIR/819 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Znam to, z grubsza całą różnica to inny kiosk i obecność jednego modelu w pudełku. Wychodzi stanowczo za drogo. 82 pln za malutki okręcik podwodny to cena wręcz zaporowa. Chyba, że jest się fanatykiem tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roman Rusiłowski Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Ja kupuję te wynalazki tu: http://modelsua.com/SCALE-1-350.html Możliwość zapłacenia do polskiego banku, koszt przesyłki jak w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi