kondibakugan Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Dzień dobry Oto powstaje mój warsztat M3 lee.Jest z firmy Hasegawa.Oto malutki przegląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 14 Maja 2014 Autor Share Napisano 14 Maja 2014 Oto udało mi się zrobić wieżę Tak sobie mi to wyszło:/Pierwszy raz robię pancerkę więc trochę się gubię Jak coś przyjmuję złe uwagi,ale dobre nie zaszkodzą [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Oporopowrotnik działka w wieżyczce powinien być na dole... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 15 Maja 2014 Autor Share Napisano 15 Maja 2014 Wiem...Miałem z tym sporo kłopotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Klejenie nie najgorzej jak na pierwsza pancerkę - uwagi : - czytaj dokładnie instrukcje i oglądaj proponowane przez Siebie rysunki to nie będziesz wklejał "odwrotnie" lufy niemodelarskie - podłóż sobie białą kartkę A3 po fotografowany detal to zdjęcia będą ładniejsze, bez feerii barw w tle i je obrób w programie graficznym - wystarczy że je przytniesz, obecnie połowę fotek zajmuje niepotrzebne tło... - niestety kupiłeś niefajny model Hasegawy - bardzo stary, niedokładny i dużo roboty a drogi... Jeśli koniecznie chcesz Lee/Granta to polski Mirage jest dużo nowszy i lepszy, natomiast wcale nie łatwiejszy... Jeśli to początek to kup sobie może coś z Revella, Trumpetera, Italeri albo "easy-assembly" FtF czy Smodel - dobrze się składają i są "ładniejsze", mniej trzeba roboty żeby wyszedł ładny model... Trzymam kciuki za Twojego LEE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 15 Maja 2014 Autor Share Napisano 15 Maja 2014 Akurat dostałem ten model,więc nie spodziewałem się go.Dzięki za uwagi na pewno będę ich przestrzegał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 17 Maja 2014 Autor Share Napisano 17 Maja 2014 Udało mi się skleić podwozie z kołami(jedno koło mi się zgubiło )Dodatkowo skleiłem drugie działko (tym razem poprawnie)Pomalowałem też pod kołami kawałek podwozia,bo póżniej ciężko by to było pomalować oto kilka fotek: [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 a kolega używa pilników tudzież papieru ściernego? szkoda by takie łatwe do usunięcia babole psuły obraz całości. Szew poprzez dolne działo jest widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 Akurat papier ścierny mi się skończył a w sklepie jeszcze nie było dostawy i takie zostały zadziory i jak kolega mówił babole.Przepraszam za te "nierówności" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 No. Trymam kciuki za młodszego kolege modelarza. Nie zniechęcaj się opiniami innych. Oni nie chcą ci obrzydzić tego hobby tylko pomóc. Nie spiesz sie z modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 20 Maja 2014 Autor Share Napisano 20 Maja 2014 Wiem i dzięńki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 Nie spiesz sie z modelami. Dokładnie, to nie ruska fabryka i nie akord, ma być Fun. Jak nie ma papieru ściernego, to chwile poczekaj. Jakich numerów papier używasz?? Powinny być: 800, 1000, może być też 600. Zwróć uwagę na numery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi