Elisek Napisano 16 Czerwca 2014 Share Napisano 16 Czerwca 2014 Witam, Jestem nowym użytkownikiem forum, więc warto się wpierw przywitać Z modelarstwem jak dotąd miałem styczność w dzieciństwie, ale było to jedynie sklejanie i dodatkowo niewiele. Obecnie postanowiłem zakupić swój pierwszy model no i w związku z tym, że w temacie jestem zielony przybywam po porady Wybór padł na T-34/76 ChTZ. Głównie ze względu na cenę, bo jestem nastawiony na to, że ten model będzie moim obiektem nauki i różnych testów. Mimo to chciałbym, żeby wyglądał dobrze. W sklepie zakupiłem farby emaliowe na początek wraz z pędzelkiem Niestety kolor zalecany przez producenta jakoś mi nie podchodzi i teraz powstają pytania, ale najpierw przedstawię może zamysł projektu. Myślałem nad zrobieniem dioramy zaczynając od wykonania czołgu, a następnie Niemieckiego Paka. Ogólny zarys to spotkanie tych dwóch sił w błotnistym terenie. Kolorystyka ze względu na to, iż pudełkowa mi nie podeszła chciałbym, aby była zaciągnięta z zrzutu ekranu który poniżej zamieszczę. Ogólnie chciałbym także dodać standardowo to co już widziałem u innych, czyli rdze, kurz, zacieki, cieniowanie oraz oczywiście błoto, ale najpierw trzeba pomalować całość. Na tym etapie w sumie stoję z pracą, bo nie wiem jak zabrać się za dalsze malowanie, czyli nakładać kamuflaż na tą starą farbę czy w jakiś sposób zmyć ją (jeśli trzeba zmywać to jak?) Dodatkowo nie wiem co z gąsienicami Malować przed zgrzaniem czy jak się za nie zabrać ? Z góry dziękuje za pomoc i mam nadzieję, że małymi kroczkami pozyskam wiedzę modelarza początkującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 16 Czerwca 2014 Share Napisano 16 Czerwca 2014 Nie obraź sie, ale to było malowane??? Co do tego co dalej na tym etapie nie pomogę. Wpadne po innych osobach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 17 Czerwca 2014 Share Napisano 17 Czerwca 2014 Witam. T 34 z Tamki to stare modele ale można z nich wiele wycisnąć. Przede wszystkim przejrzyj warsztaty na forum i po szpachluj te szczeliny . Na pierwszym zdjęciu jest nie ten model teciaka wiec nie to malowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 18 Czerwca 2014 Share Napisano 18 Czerwca 2014 Nie ta wersja czołgu jak i to malowanie, nie wiem czy takie coś istniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi