ZupkaChinska Napisano 18 Czerwca 2014 Napisano 18 Czerwca 2014 Cześć! Po pierwsze chciałem się przywitać, bo co prawda modelarstwem zajmuję się przez długi czas mojego życia, o tyle nie miałem jeszcze [z czym ] przyjemności gościć na waszym forum Może dlatego że przerzuciłem się z "klasycznego" modelarstwa na rzecz robienia własnych pojazdów do gry bitewnej Warhammer 40k. Po drugie chciałem zaprezentować mój najnowszy ulepek. Model wykonałem na 80-90% swoich umiejętności, więc będę niezmiernie wdzięczny za wypunktowanie co się nie podoba i jak mogę to poprawić, a już naprawdę będę klaskał uszami z radości za podlinkowanie jakichś poradników Pozwoliłem sobie nie wklejać tutaj wszystkich zdjęć, jest ich ponad 40 i są duże. Jeśli to problem/naruszenie regulaminu to mogę je wszystkie tutaj wkleić. klik na zdjęcie przenosi do postu: klik na zdjęcie przenosi do postu: Cytuj
Marcin1970 Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 Ladnie sklejony i pomalowany. Szkoda ze nie dałeś mu jakichś śladów zużycia. Cytuj
ZupkaChinska Napisano 19 Czerwca 2014 Autor Napisano 19 Czerwca 2014 ???????? kolor jest modulowany- od różnych odcieni we wnętrzu do gradientu na całym pojeździe. są obicia (zarówno chipping medium jak i gąbeczka), wash, filtr i pigment. silnik jest ubrudzony, podobnie jak zużyte wnętrze. nie rozumiem co jeszcze miałem mu dać. rozumiem że przeglądałeś tylko i wyłącznie te dwa zdjęcia na mini wyświetlaczu telefonu? Cytuj
Slash Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 Widocznie pozostałe 10-20% umiejętności które zostało na zrobienie zdjęć to jednak za mało Cytuj
fenek Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 model fajny fajnie pomalowany ale siatki w wieżyce to cie niestety pokonały, zrób lepsze zdjięcia Cytuj
Desaxe Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 Witam kolegę z Gloria Victis ;) model ma bardzo fajne kamo, ale osłony siatkowe lepiej z blaszek zrobić. No i fotki lekko obrób z Photoscape, wystarczy tam dwa guziki wcisnąć by były bardziej ostre i kontrastowe pozdrawiam! Cytuj
ZupkaChinska Napisano 19 Czerwca 2014 Autor Napisano 19 Czerwca 2014 co bardzo złego jest w siatkach? chodzi o ich przyklejenie czy dociąć? z tego co patrzyłem na zdjęciach oryginałów to rozstaw oczek w siatce jest dobry, a to są oryginalne z zestawu. macie rację, spróbuję popracować nad tymi zdjęciami. może nie są najlepsze, ale zależało mi na świetle dziennym żeby były realne kolory. napiszę co udało mi się wywalczyć w tej sprawie Cytuj
Marcin1970 Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 Ok.Najpierw obejrzałem tylko 2 zdjęcia , teraz resztę. I nadal uważam ze jest za nowy ( no chyba ze taki miał być ) . Brak zacieków na powierzchni modelu ( deszcz , kurz , itp ) . Nie ma żadnych uszkodzeń na kamuflażu ( zawsze będą ,chłopaki łażą po pojeździe i jeżdżą raczej nie po auto banach). Jadąc dalej ... widziałeś matowy oksyd na broni wojskowej i brak jego uszkodzeń ? Wdech jest czysty i nawet nie zaznaczony , itd. Sklejałem ten model ( EX wywaliła do śmieci dlatego nie pokarze zdjęć ) , jak trochę jeszcze nad nim popracujesz będzie ekstra. Moje modele tez nie są super ale uwagi poprawiają warsztat. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi