Skocz do zawartości

Sd.Kfz. 250/9 1:35 Tamiya [Glued Fingers Blog]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!

Po pierwsze chciałem się przywitać, bo co prawda modelarstwem zajmuję się przez długi czas mojego życia, o tyle nie miałem jeszcze [z czym ] przyjemności gościć na waszym forum Może dlatego że przerzuciłem się z "klasycznego" modelarstwa na rzecz robienia własnych pojazdów do gry bitewnej Warhammer 40k.

Po drugie chciałem zaprezentować mój najnowszy ulepek. Model wykonałem na 80-90% swoich umiejętności, więc będę niezmiernie wdzięczny za wypunktowanie co się nie podoba i jak mogę to poprawić, a już naprawdę będę klaskał uszami z radości za podlinkowanie jakichś poradników

Pozwoliłem sobie nie wklejać tutaj wszystkich zdjęć, jest ich ponad 40 i są duże. Jeśli to problem/naruszenie regulaminu to mogę je wszystkie tutaj wkleić.

klik na zdjęcie przenosi do postu:

2014-06-17155914.jpg

klik na zdjęcie przenosi do postu:

2014-06-17155828.jpg

Napisano

????????

kolor jest modulowany- od różnych odcieni we wnętrzu do gradientu na całym pojeździe. są obicia (zarówno chipping medium jak i gąbeczka), wash, filtr i pigment. silnik jest ubrudzony, podobnie jak zużyte wnętrze. nie rozumiem co jeszcze miałem mu dać.

rozumiem że przeglądałeś tylko i wyłącznie te dwa zdjęcia na mini wyświetlaczu telefonu?

Napisano

model fajny fajnie pomalowany ale siatki w wieżyce to cie niestety pokonały, zrób lepsze zdjięcia

Napisano

Witam kolegę z Gloria Victis ;) model ma bardzo fajne kamo, ale osłony siatkowe lepiej z blaszek zrobić. No i fotki lekko obrób z Photoscape, wystarczy tam dwa guziki wcisnąć by były bardziej ostre i kontrastowe pozdrawiam!

Napisano

co bardzo złego jest w siatkach? chodzi o ich przyklejenie czy dociąć?

z tego co patrzyłem na zdjęciach oryginałów to rozstaw oczek w siatce jest dobry, a to są oryginalne z zestawu.

macie rację, spróbuję popracować nad tymi zdjęciami. może nie są najlepsze, ale zależało mi na świetle dziennym żeby były realne kolory. napiszę co udało mi się wywalczyć w tej sprawie

Napisano

Ok.Najpierw obejrzałem tylko 2 zdjęcia , teraz resztę. I nadal uważam ze jest za nowy ( no chyba ze taki miał być ) . Brak zacieków na powierzchni modelu ( deszcz , kurz , itp ) . Nie ma żadnych uszkodzeń na kamuflażu ( zawsze będą ,chłopaki łażą po pojeździe i jeżdżą raczej nie po auto banach). Jadąc dalej ... widziałeś matowy oksyd na broni wojskowej i brak jego uszkodzeń ?

Wdech jest czysty i nawet nie zaznaczony , itd. Sklejałem ten model ( EX wywaliła do śmieci dlatego nie pokarze zdjęć ) , jak trochę jeszcze nad nim popracujesz będzie ekstra. Moje modele tez nie są super ale uwagi poprawiają warsztat.