Melnikov Napisano 18 Czerwca 2014 Share Napisano 18 Czerwca 2014 Witam. Nie będę się rozwodził nad opisem modelu. Powiem tylko, że wszystkie farby jakie były użyte to revell'e. Nie miałem dostępu do żadnej chemii modelarskiej, więc jest to praca pozostawiająca wiele do życzenia. Niestety użyłem lakieru i był to zły pomysł. Jak widać model w wielu miejscach błyszczy się. Ile dało się tyle starłem. Obecnie robię FW 190 A8/R11 z Revell'a i SdKfz 2 z Tamiyi. Sądzę, że te modele będą lepiej wykonane i będzie się czym pochwalić. Płyny do kalek, lakiery, podkłady już do mnie jadą więc myślę, że będzie widać lepszy efekt prac. Póki co maluję pędzlem i przy nim chcę pozostać jakiś czas. Dość padło słów... czas na model: Pozdrawiam: Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 19 Czerwca 2014 Share Napisano 19 Czerwca 2014 Nie jest źle. Dobrze, że zdecydowałeś się na to malowanie z tego zestawu a nie na te pustynne, bo tego ostatniego już było sporo. Pierwsze co rzuca się w oczy to za bardzo odchylone wewnętrzne działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 19 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2014 Wybrałem to malowanie ponieważ nie wymagało ono miksowania kolorów, aby uzyskać żądaną barwę przez co było łatwiej mi pomalować model. A co do działek. Wygięły się przy próbach starcia lakieru. Jedno nawet mi odpadło i próbowałem je jakoś dokleić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi