fpatryk99 Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Cześć wszystkim przedstawiam wam moją 3-cią ciężarówkę czyli Scanię, jest to moja 2-ga Scania w kolekcji i raczej ostatnia Trochę opisu: A więc tak, zawsze chciałem mieć w ciężarówce (modelu) oświetlenie, więc w niej musiało być na 1000% i założyłem, fakt nie miem jeszcze tego robć dobrze , ale rozebrałem jakiś stary samochodić i "włożyłem" w Scanie kolor czerwony, miał być inny ale czerwonej nikt nie miał to ja zrobiłem właśie taką, kalki są z orginału, trochę nie pasję bo taka mdła wygląda ale mi się podobają (nawet). Interek pomarańczowo czarny, ponieważ kiedyś koło mnie taka przejeżdżała i mi się spodobała. Nie bd się więcej rozpisywał tylko pokazuję galerię: ( Tak wiem proporczyki są trochę przesunięte w stronę kierowcy ) ale aż tak tego nie widać ;) trochę gimnastyki nie zaszkodzi xD, a tak serio to nwm czemu się do góry nogami wzięło Pewnie zapytacie, po co taki wielki plakar Bruce'a Lee?? a no po to, żeby zasłonić baterie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Po pierwsze kolorystyka do mnie w ogóle nie przemawia po prostu dla mnie czerwony kolor z pomarańczowym się gryzie.Po drugie boczny spoiler odchodzi,brakuje tapicerki w drzwiach,łączenia nie oszlifowane zamiast bawić się w diody mogłeś ten czas z pożytkować na dokładniejszą obróbkę części.Po trzecie struktura lakieru wygląda jakby był malowany wałkiem albo pędzlem.Plus dla Ciebie za odwage że zabrałeś sie za Scanie bo dla mnie ten model jest jeszcze za trudny i leży juz u mnie rok i sie boje zabrać za sklejanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Z podwoziem też cos nie poszło bo przód sie rozkracza przy najmniejszym poruszeniu kół w ktorakolwiek stronę. Dodatki wykonane markerem czarnym to troche....porażka. Emblemat V8 i logotyp (nie napis, tylko ten mały niebieski znaczek) w złych miejscach...wystarczyło wpisac w google i zobaczyć gdzie one powinny być a tak wygląda to...jak wygląda...niewiele lepiej niż pierwszy model. O ile w ogóle lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpatryk99 Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Kolego @balcers kolor tak jak pisałem w opisie kolory można powiedzieć że wzięte z du*y, ale mi się to podoba i to bardzo jeśli chodzi o boczny spojler to nie, nie odchodzi tylko jest trochę pokrzywiony (taki do mnie przyszedł) i lekko na dole odstaje ale przyklejony jest tak jak w książce pisze, owszem tapicerki na drzwiach nie ma, bo w tedy nie dało by się kabiny włożyć do wnętrza (próbowałem), łączenia nie oszlifowane, ale tylko chyba na fotelach. Ps. nie wmawiaj mi, że bawię się w diodki a nie poświęcam czasu na estetykę ( tak to można nazwać jednym słowem) A teraz kolega @Thombike podwozie skleiłem tak jak było w instrukcji tylko nie wiedzieć czemu w każdej Scanii te koła się rozkraczają nie wiem komu nie ale na pewno jakieś zmocnienia robią bo to moja 2-ga scania i jakoś w tej 1-szej tak samo się rozchodzi, a w Volvie już nie, więc nie wiem o co chodzi ;) a co do emblematów, to są w dobrym miejscu, (W instrukcji kazali tam przykleić) nie będę sie sprzeczał bo być może masz rację ale nie każda ciężarówka musi wyglądać tak samo Pozdrawiam fpatryk99 PS: nie napisałem ale jakby ktoś się czepiał, że model robiłem na szybko to robiłem go ponad 5 msc. nie powiem dok ładnie bo sam nie pamiętam dokładnie kiedy zacząłem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 2 Lipca 2014 Share Napisano 2 Lipca 2014 A kierowiec przez te proporczyki to on widzi, kaj jadzie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpatryk99 Napisano 2 Lipca 2014 Autor Share Napisano 2 Lipca 2014 Może trochę za duże są ale pewnie by wszystko widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpatryk99 Napisano 3 Lipca 2014 Autor Share Napisano 3 Lipca 2014 Taki ładny dzień, więc pomyślałem, że dodam ładniejsze zdjęcia na dworze ciągle się uczę zapomniałem dopisać, ale w blendzie przeciwsłonecznej brakuje tych lampek i nie jest dokładnie pomalowana chodzi o pomarańcz, jeszcze go pomaluję tak dok ladnie. Jak chcecie więcej zdjęć w takim plenerze to pisać, zrobię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi