Woozek11 Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Witam, mam problem z aerografem i kompresorem ADLER. Zauważyłem nieszczelność miedzy końcówką aerografu, a końcówką wężyka, chodzi mi o to połączenie gwintowe. W internecie natrafiłem na ten filmik: i Pan powiedział, że potrzebna jest taśma teflonowa do uszczelnienia. Czy mam użyć taśmy teflonowej czy zareklamować cały zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Tam w wężyku gdzie przykręcasz do aerografu powinna być uszczelka gumowa,sprawdź bo może wypadła?Zawsze możesz spróbować teflonem jak nic to nie da to reklamujesz.Moim zdaniem wina jest w wężyku gdyż one są bardzo kiepskie jakościowo i często mają usterki od nowości nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woozek11 Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Uszczelka jest, moim zdaniem to wuna samego gwintu bo chyba tylko 4-5 zwojów nachodzi na siebie, ale jak teflon założyłem to wszystko juz gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Uszczelka jest, moim zdaniem to wuna samego gwintu bo chyba tylko 4-5 zwojów nachodzi na siebie, ale jak teflon założyłem to wszystko juz gra Jeśli kupowałeś normalnie czyli w sklepie, to wyrzuć ten teflon i zareklamuj. Dlaczego masz naprawiać błędy producenta. Jeśli gwint jest kiepski to za pół roku i teflon nie pomoże, gwint się rozleci a Ty poniesiesz koszty nowego wężyka. Szczelność połączenia ma zapewnić o-ring gumowy (czyli ta uszczelka) a nie teflon na gwincie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi