KarolKaroler3K Napisano 12 Sierpnia 2014 Napisano 12 Sierpnia 2014 Jako że okablowanie w Mercedesie Italeri mnie przerosło postanowiłem dla relaksu skleić jakąś osobówkę. Padło na tego Nissana od Tamki: Generalna koncepcja rysuje się tak: zapomniany, niegdyś napawający dumą Nissan stoi w stodole zapomniany, przykryty plandeką lub inną szmatą. Starsze Japońce lubiły gnić więc ruda obecna w dużych ilościach. Niewykluczona mała Dioramka z ową stodółą itp. Przejdźmy do ramek z elementami-generalnie nie ma się do czego przyczepić, ale na kolana nie powala choćby przez brak silnika Za chromy Tamce należą się brawa-nie są cukierkowo-zabawkowo błyszczące, jak u Italeri, lecz przyjemnie matowe (jak na chromy) Na początek podwozie z przyklejonym przednim zawieszeniem dostało podkład [niestety brak zdjęć :(]. Później wydech dostał aluminium, a reszta podwozia czarny mat Pactry. Okolice wydechu oczywiśćie do podmalowania pędzelkiem. Podłoga dostała ciemny szary i dziś spróbuję na niej z mącznym "flokiem". Oprócz tego na dziś zaplanowane jest kompletowanie wnętrza i oczywiście dokończenie malowania podwozia. Pozdrawiam Cytuj
hemi303 Napisano 12 Sierpnia 2014 Napisano 12 Sierpnia 2014 Bardzo fajny i poczciwy model. Fajnie byłoby gdybyś jednak postąpił z nim jak z klasykiem (zadbanym). Będę zaglądał i życzę powodzenia w budowie. Cytuj
MasterJanek Napisano 12 Sierpnia 2014 Napisano 12 Sierpnia 2014 Cześć, fajny model, pomysł na coś zwraczonego zawsze spoko ale mam dla Ciebie ciekawą propozycję. Gdy ostatnio byłem w Krakowie z daleka wypatrzyłem stary wóz, podchodzę bliżej i tu się okazało co tu mamy za sytuację. Przy starym Skylinie kilku arabów i z tona bagażu. Okazało się iż to zapaleńcy i podróżują po świecie tym japońskim wózkiem. Gdyby nie to że mam modeli na następne lata w planach to bym trzaskał taki wóz, teraz mogę jedynie podsunąć komuś propozycję Pozdrawiam, jestem bardzo ciekawy co zrobisz z tym modelem Cytuj
bahamut24 Napisano 12 Sierpnia 2014 Napisano 12 Sierpnia 2014 Zamiast mącznego floku polecam np to http://allegro.pl/mw-flocked-nails-aksamit-nowosc-i4482758745.html sam mam i sprawdza sie dobrze Z mąką nie eksperymentowałem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi