KarolKaroler3K Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 Jako że okablowanie w Mercedesie Italeri mnie przerosło postanowiłem dla relaksu skleić jakąś osobówkę. Padło na tego Nissana od Tamki: Generalna koncepcja rysuje się tak: zapomniany, niegdyś napawający dumą Nissan stoi w stodole zapomniany, przykryty plandeką lub inną szmatą. Starsze Japońce lubiły gnić więc ruda obecna w dużych ilościach. Niewykluczona mała Dioramka z ową stodółą itp. Przejdźmy do ramek z elementami-generalnie nie ma się do czego przyczepić, ale na kolana nie powala choćby przez brak silnika Za chromy Tamce należą się brawa-nie są cukierkowo-zabawkowo błyszczące, jak u Italeri, lecz przyjemnie matowe (jak na chromy) Na początek podwozie z przyklejonym przednim zawieszeniem dostało podkład [niestety brak zdjęć :(]. Później wydech dostał aluminium, a reszta podwozia czarny mat Pactry. Okolice wydechu oczywiśćie do podmalowania pędzelkiem. Podłoga dostała ciemny szary i dziś spróbuję na niej z mącznym "flokiem". Oprócz tego na dziś zaplanowane jest kompletowanie wnętrza i oczywiście dokończenie malowania podwozia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 Bardzo fajny i poczciwy model. Fajnie byłoby gdybyś jednak postąpił z nim jak z klasykiem (zadbanym). Będę zaglądał i życzę powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 Cześć, fajny model, pomysł na coś zwraczonego zawsze spoko ale mam dla Ciebie ciekawą propozycję. Gdy ostatnio byłem w Krakowie z daleka wypatrzyłem stary wóz, podchodzę bliżej i tu się okazało co tu mamy za sytuację. Przy starym Skylinie kilku arabów i z tona bagażu. Okazało się iż to zapaleńcy i podróżują po świecie tym japońskim wózkiem. Gdyby nie to że mam modeli na następne lata w planach to bym trzaskał taki wóz, teraz mogę jedynie podsunąć komuś propozycję Pozdrawiam, jestem bardzo ciekawy co zrobisz z tym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 Zamiast mącznego floku polecam np to http://allegro.pl/mw-flocked-nails-aksamit-nowosc-i4482758745.html sam mam i sprawdza sie dobrze Z mąką nie eksperymentowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi