Angrist Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Witajcie ponownie. Jakiś czas temu pisałem tutaj, prosząc o pomoc w doborze pierwszego zestawu i przyrządów. Odzew był, dużo mi pomogliście, za co dziękuje. Niestety, życie zweryfikowało plany i nie mogłem sobie pozwolić na zakup tych rzeczy. Teraz sytuacja się zmieniła i mam zamiar zainwestować. Ostatecznie wybrałem ten zestaw: http://www.mojehobby.pl/products/German-Panzergrenadiers-868223.html Z farbami firmy Tamiya, a konkretnie: biały + wszystkie wypisane na tyle opakowania (proponujecie dodać jakieś jeszcze?) Dodatkowo chce wziąć kilka pędzli firmy Italieri, a konkretnie Z okrągłych: 00, 1 i 2 oraz płaska 2. Do tego oczywiście wziąłem klej Contacta Professional. Co jeszcze jest konieczne, żeby zacząć zabawe, a z czego moge zrezygnować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Na pancerce się nie znam, ale pędzle weź sobie Italeri retuszerskie. Mają o wiele lepsze włosie. Łatwo je poznać bo mają trójkątną rączkę. Klej Contacta to klej dla początkujących. Potem większość z niego rezygnuje, więc może od razu zacząć Tamiy'ą albo CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angrist Napisano 13 Września 2014 Autor Share Napisano 13 Września 2014 Na razie wezme sobie tylko jeden retuszerski, chce poczuć różnice między włosiem. Mam pytanie, szpachla to konieczność na początku, czy można to sobie odpuścić? Nie chciałbym wydawać od razu na początku za dużo, gdyby się okazało, że nie wciągnie mnie to jak kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Na same farbki i tak dużo ci wyszło. Ja kupując mój pierwszy model nie wiedząc czy mnie to wciągnie kupiłem szpachlowanie wamodu za chyba 3.50 klej z pędzelkiem chyba za 2.80 jakieś dwa pędzelki. Dużo czasu nie było trzeba abym szukaj juz kompresora zmiana kleju, odpowiedni rozcienczalnik itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angrist Napisano 13 Września 2014 Autor Share Napisano 13 Września 2014 W figurkach dużo jest do szpachlowania? Moge dodać sobie do zamówienia, nie jest to droga sprawa (4.29zł) Proponujesz, żeby dodać/usunąć coś z zamówienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Doświadczenia nie mam tak dużego jak inni koledzy ale na pewno bez farb do suchego pędzla się nie obędzie inaczej raczej nie da się wskazać cieniowania itp. ale to na pewno musi być opisane gdzieś na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angrist Napisano 13 Września 2014 Autor Share Napisano 13 Września 2014 Do tego widziałem chyba dobry pędzel w sklepie w mojej okolicy. Strasznie twarde włosie, a takie jest pożądane, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fairyanna Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 I was thinking of ways of masking, which I will not have to purchase special preparations modeling, and allows me to achieve such smooth edge camouflage;) I've seen recently is such a thing as the Panzer Putty from MXpression, but with a number of models of tanks they doing this to me quite unnecessary investment. And that is such a thing as BluTack I meant, because I certainly get it in the nearest DIY store for pennies. Thanks! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi