MichalZ Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Witam,tak jak w tytule, poszukuję odpowiedzi na parę pytań dotyczących tego wozu, Czy walczyły w Francji w 1944 Czy wgl. były użyte przeciwko aliantom od momentu lądowania a aż do zakończenia walk na zachodzie,(oczywiście walki późniejsze w Belgi,Holandii i Ardennach itp:. też wchodzą w grę. ) jeśli tak, prosił bym o jakiekolwiek informacje a najlepiej zdjęcia. Czy tylko pozostaje temat nashorn-ów z Włoch lub frontu wschodniego ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Witaj. Z mojej skromnej wiedzy wynika, ze tylko makaroniarstwo i bolszewizm Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluchtomcio Napisano 23 Września 2014 Share Napisano 23 Września 2014 Wujek google się kłania... http://www.axishistory.com/various/145-germany-heer/heer-unsorted/3413-german-fully-tracked-vehicles-on-the-western-front-1944-1945 Jeszcze dodam. Tak były 23 pojazdy na zachodzie w okresie 1944-45 używane. Wszystko w linku powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 23 Września 2014 Share Napisano 23 Września 2014 Tak były 23 pojazdy na zachodzie w okresie 1944-45 używane. Wszystko w linku powyżej. Witajcie. Z całym szacunkiem, ale pojęcie "na Zachodzie", to bardzo rozległy obszar, może obejmować również Włochy. Tym bardziej, że autor nie podaje nazw jednostek. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluchtomcio Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Kolego Hamilkar prosze nie marudzić. Była potrzebna pomoc? Pomogłem. Znalazłem informacje? Znalazłem. Przydałoby się zwykłe "dziękuje". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Z całym szacunkiem dla twojej wiadomości Włochy były od dawien dawna określane frontem południowym(lub po prostu frontem włoskim) i nie ma tu nic do znaczenia że za komuny mówiono na zachodnie kraje kapitalistyczne(w tym i Włochy) "Zachód". Zbyt dosłownie to bierzesz. A w ogole patrzyłeś na link który podałem? P.S. Kolego Hamilkar prosze nie marudzić. Była potrzebna pomoc? Pomogłem. Znalazłem informacje? Znalazłem. Przydałoby się zwykłe "dziękuje". Witam Waszmościów. tomciopaluch, Drogi Kolego : 1. Nie ja pytałem i nie mnie dziękować Tobie. 2. Znalazłeś i dobrze, ale zauważ, że użyłem słowa "może" co do Włoch. Dla uzmysłowienia o orientacji geograficznej, Ludzi Zachodu, opowiem Ci mój przypadek : Jakieś trzy lata temu sprzedawca z Francji napisał w opisie swojej aukcji, ze wysyła tylko do Ameryki i Europy, do Azji nie. Zapytałem Go ile wyniesie wysyłka do Polski ? On grzecznie odpowiedział mi, że może nieuważnie przeczytałem jego opis, albo On napisał nie zrozumiale, ale napisał : ŻE DO AZJI NIE WYSYŁA ! Odesłałem go do księgarni po Atlas Europy, przepraszał mnie dwoma listami. Po tym zdarzeniu nie bardzo ufam pojęciom geograficznym amatorów-historyków z Zachodu, co do podziału Teatrów II Wojny. Oczywiście moja opowiastka jako anegdotka, ale naprawdę się mi przydarzyła. Reasumując - nie twierdzę, że w Europie, w 44' roku ( może tak określmy obszar i czas ) nie było Nashornów, piszę tylko, że ja nie trafiłem na takie informacje, a szukałem kilka lat temu usilnie. Wiesz Drogi Kolego tomciopaluch, nauczyłem się jednego : Internet przyjmie każde słowo pisane, co oczywiście nie wyklucza tego, że jak czegoś nie ma w Internecie, to nie mogło się zdarzyć ! Drogi Kolego MichalZ - jak bardzo chcesz Nosorożca z Normandii, to go zrób, ale nie mam pojęcia z jakiej jednostki Cięzkich Niszczycieli Czołgów, miałby pochodzić. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluchtomcio Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 No dobrze. Ja tam nie wiem. Trzeba było znależć. Znalazłem. Kolego Hamilkar może ta strona(link) który podałem jest z fałszywą informacją. Teraz w necie jest cała masa niepotrzebnych śmieci. Wpisałem fraze w googe "nashiorn west front" i wywaliło to. Ale szacun dla ciebie za zrozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 No dobrze. Ja tam nie wiem. Trzeba było znależć. Znalazłem. Kolego Hamilkar może ta strona(link) który podałem jest z fałszywą informacją. Teraz w necie jest cała masa niepotrzebnych śmieci. Wpisałem fraze w googe "nashiorn west front" i wywaliło to. Ale szacun dla ciebie za zrozumienie. I gitara ! Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 25 Września 2014 Autor Share Napisano 25 Września 2014 Witam, Dziękuję za odpowiedź w sprawie tego o to pojazdu, oraz przepraszam że nie mogłem zabrać głosu w tej oto dyskusji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi