Hammett Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Witam, chodzi o wykonanie obić na modelu Spitfire. Jest to model z Airfix wydany w p[odwójnym secie z Messersmithem Messerschmitt Bf109F-4 and Supermarine Spitfire MkVb Dogfight Doubles Gift Set 1:48 - A50014 Pierwszy raz biorę się za robienie obić i za nic nie moge dobrać odpowiedniego koloru. Próbowałem zarówno gąbką jak i pędzlem i nie przypomina to obić. Wiem, że jest trochę materiałów na ten temat w sieci i naprawdę przejrzałem wiele, ale największy problem mam z dobraniem odpowiedniego odcienia obić. Kamuflaż jest malowany akrylami z Humbrola MATT 29 Dark Earth oraz MATT 94 Brown Yellow. Będę naprawdę wdzięczny za pomoc, bo nie chciałbym zepsuć tak fajnego modelu. Najbardziej zależy mi na wykonaniu obić na skrzydłach w miejscach gdzie pilot, obsłyga wchodzili do kabiny itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekf16 Napisano 3 Października 2014 Share Napisano 3 Października 2014 Na tak czystym modelu obicia farby nie będą dobrze wyglądać nawet jeśli będą po mistrzowsku wykonane. Model będzie przypominał nielota na którym ćwiczono wsiadanie i wysiadanie z kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 3 Października 2014 Share Napisano 3 Października 2014 Preshading obowiązkowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi