dlugi6661 Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 Przedstawiam Wam mój drugi w życiu model, wypociny ostatnich 2 miesięcy Model, który zaskoczył mnie poziomem trudności (wycinanie odręcznie siatek na grill, wloty, itp., dość trudny do pomalowania przez liczne zakamarki i dwa kolory budy), ale z efektu finalnego jestem dumny. Dzięki paru kolegom z forum udało mi się dojść do rzeczy, które robiłem źle. Jedne poprawiłem, inne musiały już tak zostać i rady wykorzystam w następnym. Modelarstwo musi sprawiać przyjemność, ten model stawał się powoli wrzodem na d***ie - tu poprawisz, tam pogorszysz..i od nowa Ja jestem zadowolony, na żywo wygląda naprawdę fajnie, teraz tylko jakaś gablotka z plexi szukanie kolejnego - liczę na opinię, uwagi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthez Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 Bardzo ładny efekt jak na drugi model w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 6 Października 2014 Autor Share Napisano 6 Października 2014 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 Podoba mi się twoja gablota Przeglądałem warsztat i dobrze Ci szło. Tylko trochę słabo wash wytarłeś z prawej strony na przednim nadkolu , przy wlewie paliwa i na masce . Jakie następne autko w kolejce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 7 Października 2014 Autor Share Napisano 7 Października 2014 Cieszę się, motywuje mnie to do kolejnych działań Wiesz co zgadza się, nie wiem z czego to wynika, ale jak wash rozlewa mi się obok linii próbowałem wacikiem, ściereczką, na sucho, na mokro - nie mogę zmyć tych cieni, a rozcieńczalnikiem bałem się spróbować (dodam, że nie czekałem aż wyschnie, tylko próbowałem od razu i zostaje na amen). Co do następnego auta w kolejce bardzo dobre pytanie - od 3 dni siedzę w necie na sklepach modelarskich, allegro itp. Nie mogę się zdecydować, marzę o http://www.mojehobby.pl/products/AMG-Mercedes-Benz-600SEL.html lub tym samym w wersji coupe - nigdzie go już nie ma. Pani z mojego modelarskiego poprosiła o pomoc handlowca z Tamiya, jutro mam wiedzieć :P Wcześniej widziałem fajną 190kę, już jej nie ma. Co do golfa stwierdziłem, że trochę oklepany temat, chociaż chciałem zrobić go na "rust style" gdzieniegdzie. Fajne amerykańce są na allegro z amt, ale z tego co czytałem na forum są dość słabo wykonane. Liczę na to, że tego mercedesa gdzieś wyrwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Dobrze wyszedł. Co do mietka sam go poszukuję. Ale jak widać z dostępnością na stronie co wrzuciłeś temat jest ciężki. Jest za to inny ale trochę mniej fajny http://www.mojehobby.pl/products/AMG-Mercedes-Benz-S600.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 ..pociesze Cie od niedawna jest jeden na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Masz linka? Bo przeszukałem całe i nie mogę znaleźć. Oczywiście ci go nie podkupię skoro go gdzieś wypatrzyłeś. No chyba że mi nie wierzysz to spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 spoko http://allegro.pl/tamiya-1-24-mercedes-s600-amg-i4667704570.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Sorki za offa ale numery się różnią, to jest to auto które ja wkleiłem wyżej a nie to: http://www.mojehobby.pl/products/AMG-Mercedes-Benz-600SEL.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Fakt sorki ja nie ogarnąłem Czasami odp z telefonu w biegu i wtedy tak się dzieje. Ten którego szukasz jest ciężki do odnalezienia, ale ten którego wkleiłeś jako dostępnego (coupe) i na którego ja czekam, w momencie zamawiania go był tak samo niedostępny, jak ten w sedanie. A na e-bay czy na chińskich stronach nie ma nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Jakoś nie mogę się przełamać do kupna na tych stronach. Nie wiem dlaczego. Może pora przestać bo przyjdzie mod i zrobi tu z nami porządek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 Gratuluję modelu Wiem co przeżywałeś. Ja mimo doświadczenia strasznie się nakląłem przy swoim LaFerrari. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 Trojan kleiłeś revella czy tamijke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 Tamiya http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=73&t=43164 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 BTW @Kadzior Ale już nie spamujmy w wątku kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Hehe, sam pisałem e tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 4 Listopada 2014 Autor Share Napisano 4 Listopada 2014 Fakt robota bardzo żmudna, sam się zdiwiłem..no i jak zobaczylem potem roznice pomiędzy tamką a revellem to żałowałem zakupu. Tyle samo pracy a efekt byłby lepszy, chociażby ten carbon czy otwierane drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi