Skocz do zawartości

Revell Ferrari LaFerrari 1:24

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przedstawiam Wam mój drugi w życiu model, wypociny ostatnich 2 miesięcy Model, który zaskoczył mnie poziomem trudności (wycinanie odręcznie siatek na grill, wloty, itp., dość trudny do pomalowania przez liczne zakamarki i dwa kolory budy), ale z efektu finalnego jestem dumny. Dzięki paru kolegom z forum udało mi się dojść do rzeczy, które robiłem źle. Jedne poprawiłem, inne musiały już tak zostać i rady wykorzystam w następnym. Modelarstwo musi sprawiać przyjemność, ten model stawał się powoli wrzodem na d***ie - tu poprawisz, tam pogorszysz..i od nowa Ja jestem zadowolony, na żywo wygląda naprawdę fajnie, teraz tylko jakaś gablotka z plexi szukanie kolejnego - liczę na opinię, uwagi Pozdrawiam

43e9e5ba79849147med.jpg f02751ffb9238e99med.jpg f76fc1a433308fa5med.jpg fa775e5e66c2b898med.jpg a2ce795110bbf86emed.jpg 2952b9b37788e733med.jpg 56c90264410ec197med.jpg 47776df07e0f5203med.jpg c6e9bc46285a48a2med.jpg

Napisano

Podoba mi się twoja gablota Przeglądałem warsztat i dobrze Ci szło. Tylko trochę słabo wash wytarłeś z prawej strony na przednim nadkolu , przy wlewie paliwa i na masce . Jakie następne autko w kolejce?

Napisano

Cieszę się, motywuje mnie to do kolejnych działań Wiesz co zgadza się, nie wiem z czego to wynika, ale jak wash rozlewa mi się obok linii próbowałem wacikiem, ściereczką, na sucho, na mokro - nie mogę zmyć tych cieni, a rozcieńczalnikiem bałem się spróbować (dodam, że nie czekałem aż wyschnie, tylko próbowałem od razu i zostaje na amen). Co do następnego auta w kolejce bardzo dobre pytanie - od 3 dni siedzę w necie na sklepach modelarskich, allegro itp. Nie mogę się zdecydować, marzę o http://www.mojehobby.pl/products/AMG-Mercedes-Benz-600SEL.html lub tym samym w wersji coupe - nigdzie go już nie ma. Pani z mojego modelarskiego poprosiła o pomoc handlowca z Tamiya, jutro mam wiedzieć :P Wcześniej widziałem fajną 190kę, już jej nie ma. Co do golfa stwierdziłem, że trochę oklepany temat, chociaż chciałem zrobić go na "rust style" gdzieniegdzie. Fajne amerykańce są na allegro z amt, ale z tego co czytałem na forum są dość słabo wykonane. Liczę na to, że tego mercedesa gdzieś wyrwę

• 4 weeks later...
Napisano

Masz linka? Bo przeszukałem całe i nie mogę znaleźć. Oczywiście ci go nie podkupię skoro go gdzieś wypatrzyłeś. No chyba że mi nie wierzysz to spoko.

Napisano

Fakt sorki ja nie ogarnąłem Czasami odp z telefonu w biegu i wtedy tak się dzieje. Ten którego szukasz jest ciężki do odnalezienia, ale ten którego wkleiłeś jako dostępnego (coupe) i na którego ja czekam, w momencie zamawiania go był tak samo niedostępny, jak ten w sedanie. A na e-bay czy na chińskich stronach nie ma nic?

Napisano

Jakoś nie mogę się przełamać do kupna na tych stronach. Nie wiem dlaczego. Może pora przestać bo przyjdzie mod i zrobi tu z nami porządek

Napisano

Gratuluję modelu

Wiem co przeżywałeś. Ja mimo doświadczenia strasznie się nakląłem przy swoim LaFerrari.

Napisano

BTW @Kadzior

Untitled-1_zpsf6b371ef.jpg

Ale już nie spamujmy w wątku kolegi

Napisano

Fakt robota bardzo żmudna, sam się zdiwiłem..no i jak zobaczylem potem roznice pomiędzy tamką a revellem to żałowałem zakupu. Tyle samo pracy a efekt byłby lepszy, chociażby ten carbon czy otwierane drzwi