hiwis Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Ostatnio zakupiłem zakupiłem takie oto zestawy: Super Euromodeller 72008 Wóz drabiniasty z akcesoriami (1/72) Super Euromodeller 72009 Wóz konny z akcesoriami (1/72) Był to trochę zakup "w ciemno" gdyż w sieci udało mi się znaleźć jedynie zdjęcia gotowego produktu, nie znalazłem natomiast żadnego in-boxu i nie wiedziałem czego mogę się spodziewać. Pozwolę więc sobie zamieścić parę zdjęć powyższych zestawów. Po otwarciu solidnych pudełeczek, ze starannie zapakowanymi częściami spotkała mnie miła niespodzianka - pomimo tego że producent sprzedaje dwa, różniące się w opisie i na zdjęciach zestawy, w obu pudełkach znalazłem dokładnie ten sam zestaw części: Jak widać na powyższym zdjęciu każdy zestaw umożliwia budowę obu wozów (do wyboru) I kilka szczegółów: - burty i podłoga: - koła: - "zawieszenie": - akcesoria: Ja jestem mile zaskoczony zawartością zestawów jak i jakością odlewów. Na koniec przepraszam za "nieprofesjonalne" zdjęcia ale obłaskawiam nowy aparat i na tylko tyle na razie mnie stać ;) I to by było wszystko z mej strony- może komuś się przyda. Pozdrawiam. Marcin. P.S. Informuję, że nie jestem w żaden sposób związany z producentem/sprzedawcą prezentowanych zestawów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Modele ciekawe, z pewnością będą stanowić bardzo dobre uzupełnienie winietek, zwłaszcza tych z wiejskimi akcentami. Może by coś do września 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 o ! wielkie dzięki boku trochę mi po głowie chodziły ten zestawy. Teraz wiem jak wyglądają ten odlewy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Tak trochę z lenistwa zadam pytanie o cenę tych cudaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 16 Października 2014 Autor Share Napisano 16 Października 2014 Po 19 złociszy za zestawik w Jadarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heilsberg Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Jeśli jesteś mile zaskoczony jakością odlewów to mimo wszystko współczuję. Bo z tego co widzę na zdjęciach to jak mówił Janek Piekielny "rozśmiech i rzewne g..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 E spokojnie widziałem, a nie miałem gorsze odlewy żywiczne z których i tak fajne modele wychodziły. Ten nie jest taki straszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 16 Października 2014 Autor Share Napisano 16 Października 2014 Jeśli jesteś mile zaskoczony jakością odlewów to mimo wszystko współczuję. Bo z tego co widzę na zdjęciach to jak mówił Janek Piekielny "rozśmiech i rzewne g..." Widać nie jestem aż tak wymagającym klientem ani doświadczonym modelarzem jak Szanowny Kolega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heilsberg Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Ale Kolego po co ten sarkazm? Jeśli jesteś zadowolony to Ok ale moim zdaniem wstyd sprzedawać dzisiaj takiej jakości odlewy. Inne firmy jakoś potrafią ładnie odlać a to co pokazałeś na zdjęciach to jakaś chałupnicza robota i to mocno amatorska. Chyba nie po to pokazałeś by wszyscy chwalili a by wszyscy sobie wyrobili zdanie. Dla mnie to wybitnie żenująco niskiej jakości odlewy. Popatrz tu: http://www.nikomodel.pl/index.php/PL/2013-01-23-21-07-50/akcesoria-sep/zestawy-1-35/item/the-tail-for-char-2c Polski wyrób. Widzisz różnicę? Pewnie, że widzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Heilsberg a zwróciłeś uwagę na cenę. Pokaż mi bardzo dobry model żywiczny w pieniądzach mniejszych od 5 dyszek. W chwili obecnej figurki w mojej ukochanej skali trzy sztuki wychodzą ok 40 zł. A jakość chyba adekwatna do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 16 Października 2014 Autor Share Napisano 16 Października 2014 OK, OK, żaden sarkazm - ja uważam że zestaw jest dobrej jakości, Ty, że nie. Każdy może mieć własne zdanie. Nikogo do kupna nie namawiam. Pozdrawiam, bez zbędnych nieporozumień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heilsberg Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Ależ oczywiście, cena jest niska. Ale czy kupisz czerstwy chleb po 50 groszy bo tani? Ja nie. Ale oczywiście można. Nie twierdzę, że ktoś nie może być zadowolony z tego zestawu. Oczywiście, że może. Twierdzę, że dzisiaj sprzedawanie takich odlewów jest żenujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heilsberg Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 OK, OK, żaden sarkazm - ja uważam że zestaw jest dobrej jakości, Ty, że nie. Każdy może mieć własne zdanie. Nikogo do kupna nie namawiam. Pozdrawiam, bez zbędnych nieporozumień. W pełni się zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 n pewno zestawy mają sporo nadlewek w okolicach wlewów ale mają one formę "płatków".Delikatnych cienkich zalań łatwych do usunięcia nawet twardszym pędzlem. Same odlewy dla mnie też są ok... kiedyś kupiłem od znanego naszego kolegi forumowego ciągnik Komintern z AER i to dopiero był zalany detal . Choć sam model jest unikalny w skali 1:72 i calkiem nieźle wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi