Dood Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 Witam, Poniżej przedstawiam moje modele z serii FTF. Aby nie tworzyć nadmiernej liczby wątków wszystkie pojazdy niemieckie umieszczam w jednym temacie. Modele są malowane farbami humbrol, aerografem i pędzlem, wash robiony jest farbami dla plastyków - użyłem czarnej farby marki renesans. Brudzenie wykonane jest suchymi pastelami nakładanymi przy pomocy pędzelka. Przy nakładaniu kalkomanii użyłem płynów Wamod-u. Przy okazji stwierdzam, że kalki FTF są bardzo delikatne. Pzkpfw IA - najpierw kilku zdjęć "niepobrudzonego" modelu I po brudzeniu Pzkpfw I B - przed brudzeniem Oraz po brudzeniu Sdkfz 265 - niebrudzony Brudzony Kfz 13 Przed brudzeniem Po brudzeniu Pzkpfw II C Pzkpfw II D Pzkpfw III E Pozdrawiam. Cytuj
Zekar Napisano 27 Października 2014 Napisano 27 Października 2014 Za takie światłe komentarze to powinni karać. Napisz chociaż co Ci się nie podoba. Jeśli chodzi o moją opinię to faktycznie kalki się świecą, chyba nie użyłeś płynów do zmiękczania, poza tym wash jest mało widoczny, przez co modele wydają się płaskie i zabawkowe, ale to wszystko jest do naprawienia. Cytuj
Viehu Napisano 27 Października 2014 Napisano 27 Października 2014 Tak, karą chłosty. Ale jeżeli tak dociekasz to: Ia antena wstawiona w błotnik, Ib akurat błędów nie ma zbytnio, tylko kalki nie siedzą, kbwI osłona anteny wklejona w złym miejscu, samą antenę, tak jak w Ia też bym sobie darował. Kfz 13 pancerz grubszy od tygrysa, mi zajęło kilka dni szlifowania zanim doprowadziłem go do jako takiego wyglądu. II c po za nierozwierconymi lufami i "niesiedzącymi" kalkami wydaje się ok. II d ma źle wklejoną tylną osłonę przedziału silnikowego, a III e ma źle przyklejony zasobnik granatów dymnych. To tak pobieżnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi