Paweł Czarnocki Posted October 28, 2007 Share Posted October 28, 2007 Będąc ostatnio w Lublinie na Spotkaniach modelarskich zrobiłem niewielkie zakupy. Odwiedziłem stoisko firmy Toro Model i nabyłem niewielki ale ciekawy zestawik. Spodobały mi się pojazdy w skali 1\48 ale nie miałem do nich żadnych akcesoriów. No i znalazłem. W niewielkim kartonowym pudełeczku w woreczku jest garść elementów Przyglądnijmy się dokładniej, chmm co tu mamy ? Otóż z woreczka wypadły nam 4 plastikowe profile, 2 okrągłe i 2 o przekroju dwuteownika 3 słupki z wgłębieniem na namalowanie oznaczeń, numeru drogi itp 3 słupeczki z okrągłym otworem i 3 z profilem na dwuteownik 3 słupeczki "puste" Odlewy mają ciekawą fakturę starego, nierównego betonu z wykruszeniami. Zestaw ten można z powodzeniem wykorzystać do małej winietki w 1\48, zarówno z pojazdem jak i z samymi figurkami. Podsumowując, wyrób dobrej jakości. Cena nie jest wygórowana - 19 złotych. Oglądałem też inne wyroby tej firmy i są wykonane starannie i dokładnie. W zasadzie nie jest to jakiś szczególnie skomplikowany zestaw ale bardzo przydatny i z pewnością wzbogaci i urozmaici nasze dioramki. Tutaj można sobie zobaczyć co jeszcze ta firma produkuje. http://toro-model.home.pl/pliki/track48.htm Polecam wszystkim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts