erolo2000 Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Witajcie Po dłuższej przerwie prezentuje kolejnego germańca. Przydział: Sturmabteilung 42, III Abteilung . Pz. Regiment HG . Front Włoski Rimini 1944. Model 153 części - malowany pędzlami. Zdjęcia z warsztatu: Model gotowy - światło dzienne kiepskiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Bardzo fajnie zmalowany kamuflaż Z uwag - do pomalowania bandaże na rolkach podtrzymujących (resztę bandaży gumowych mógłbyś jeszcze staranniej podmalować - na żywca pewnie tak nie widać ale fotki to wyłapują , przydałyby się siatki na chłodzeniu silnika (polecam grille Voyagera - zestaw dla czterech pojazdów z rodziny Panzer III kosztuje ok 10 zł), może by tak wash bardziej wyrazisty ? I te zdjęcia warsztatowe zdecydowanie lepiej Ci wyszły. Tak czy owak podoba mi się - może jeszcze inne wersje StuGów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 16 Listopada 2014 Autor Share Napisano 16 Listopada 2014 Dzięki za wizytę Co do tych bandaży na kołach podtrzymujących to były pomalowane , ale jednak zdecydowałem się na "metalowe" (choć nie ten typ kół w zestawie) - stosowane w późniejszej wersji tego StuGa. Fotki z warsztatu w świetle sztucznym przy lampce "nocnej". Co do siatek to rzeczywiście się aż proszą - pewnie kiedyś dorobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Co do tych bandaży na kołach podtrzymujących to były pomalowane , ale jednak zdecydowałem się na "metalowe" (choć nie ten typ kół w zestawie) - stosowane w późniejszej wersji tego StuGa. Hmmm - chyba sam przyznasz, że trochę to bez sensu - to zupełnie inne rolki więc zamalowanie gumy na kolor kamuflażu nie zmieni typu koła - Twój model, Twoja wizja ale jak dla mnie lepiej było zrobić poprawnie. Dwa typy rolek daje w swoim StuG-u "G" Trumpeter (ale poza tym model ma sporo błędów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 16 Listopada 2014 Autor Share Napisano 16 Listopada 2014 No fakt nie zmienia to rodzaju kół, że też trafiłem na na żnawce tematu Chciało sie dobrze . Może kiedyś z powrotem je podmaluję , Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Bardzo fajnie się prezentuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi