Seba77 Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 Witam Jakiś czas temu nabyłem w HobbyEasy model SMS Derfflinger FlyHawka. Kupiłem zestaw z bonusem w postaci metalowych luf kalibru 305mm oraz samolocikiem. Gdy oglądałem ten zestaw trochę zastanawiałem się czy aby kupno wersji tańszej tzn bez luf i samolociku nie była by lepsza ale do tego za chwilę. Wczoraj dotarła do mnie paczka z zestawem dodatkowym FlyHawka Oraz drewniany pokład których jestem zwolennikiem I właśnie w tym momencie mogę wrócić do wątku poprzedniego gdzie miałem dylemat nad dokonanym zakupem. Otóż po przejrzeniu zestawu dodatkowego uznałem że zainwestowałem dobrze ponieważ w zestawie dodatkowym brak luf metalowych GŁÓWNEGO KALIBRU !!!! Oczywiście można kupić wypasiony zestaw GOLD za jedyne około 260zł bez wysyłki i tam jest wszystko łącznie z metalowymi polerami i ramionami do sieci przeciwtorpedowych. Ale taki wydatek przed świętami uznałem za zbyt duży. Wracamy do kupionego zestawu. Oferuje on kilka blaszek na których jest większość najbardziej kluczowych elementów które można zastąpić plastikowe. Fotki pokazują jakie: Żywiczne pontony, metalowe lufy mniejszego kalibru, długi na 45 cm sznurek o fakturze zwiniętej sieci Niektóre elementy pokrywają się z już będącymi w zestawie np.relingi. I na koniec instrukcja: Jedyne co zauważyłem w niej to że niektóre kolorki montażu elementów są zastąpione innymi. Np. relingi na kominie są oznaczone 3 kolorami a miejsca ich montażu tylko 2 odcienie czerwieni. Ale to takie błahostki. Moja ocena jest taka że za 105 zł( zestaw) plus 60 zł (drewniany pokład) otrzymujemy niezłe wsparcie przy wykonaniu wiernej repliki tego pięknego okrętu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 O to szykuje się fajny model Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalzip Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 Mógłbyś dać linka do tego zestawu dodatkowego bo ja nie potrafię go jakoś znaleźć na hobbyeasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 To jeszcze inboxa modelu poprosimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2014 Zestaw kupiłem na EBay. Model w HobbyEasy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi