Robo Napisano 20 Stycznia 2015 Napisano 20 Stycznia 2015 Transportowiec desantowy podczas operacji 'HUSKY' rok 1943 ' Szkoda,że skala jest taka jaka jest ale musiałem GO nabyć ,bo... to nasz Kiedyś w planie miałem zakup cywilnej wersji i przebudowanie jej na wojskową ...dobrze,iż człek jest leniwy ,a teraz MH wyręczyło mnie ... Smuci też fakt ,iż z wielu transatlantyków służących pod naszą banderą doczekały się uwiecznienia w plastiku tylko dwa... Paczka przybyła troszkę sfatygowana - pudełko spore ,kolorowe a części zapakowane w jedną folie.. - instrukcja obsługi czytelna ,a na ostatniej stronie kolorowy wizerunek modelu... - jeden pakunek jak wspomniałem ... - po rozpakowaniu : sporo części a wykonanie dobrej jakości... - ale w każdej beczce.... - oraz : połamane słupki - być może to efekt zapakowania wszystkiego razem... - kadłub na sucho po małym szlifie... - kolejne babole... ...pokład dziobowy troszeczkę wystaje przez załamanie w burcie : ...na sródokręciu, po obu burtach jest załamanie linii nadburcia... - oraz w części rufowej : pokład rufowy lekko się rozszerza [foto 1] i ma tworzyć mały nawis, czy zachodzić na uskok [foto 2] burty ? Jeżeli ma zachodzić jak na fotce 2,to będzie przesunięcie pokładu w stronę rufy o ok. 5 milimetrów ! Jednak w to wątpię ,bo tam musi wejść armata i stanowisko p-lot... 1) 2) - więc,pasowanie i szpachlowanie Model jak dla mnie osobiście wart zakupu i sklejenia - w końcu cywil z harmatkami i, to z naszą banderą w wojennej szacie Cytuj
Gość Napisano 20 Stycznia 2015 Napisano 20 Stycznia 2015 Kto w MH siedzi i wymysla te skale to ja nie wiem Cytuj
socjo1 Napisano 21 Stycznia 2015 Napisano 21 Stycznia 2015 Przecież ten model jest niemal tak stary jak jego pierwowzór i opracowano go na długo zanim powstało Mirage Hobby... Cytuj
Robo Napisano 22 Stycznia 2015 Autor Napisano 22 Stycznia 2015 Skale dziwne i dziwaczne nie są tylko domeną MH ... Zawsze się zastanawiałem w jakim celu tak je rozwodniono ... Widocznie każda firma szukała swego miejsca na rynku.Jak się nie ma co się lubi.... http://www.modelshipgallery.com/gallery/service/liners/pilsudski-500-ae/ae-index.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi