Robo Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Transportowiec desantowy podczas operacji 'HUSKY' rok 1943 ' Szkoda,że skala jest taka jaka jest ale musiałem GO nabyć ,bo... to nasz Kiedyś w planie miałem zakup cywilnej wersji i przebudowanie jej na wojskową ...dobrze,iż człek jest leniwy ,a teraz MH wyręczyło mnie ... Smuci też fakt ,iż z wielu transatlantyków służących pod naszą banderą doczekały się uwiecznienia w plastiku tylko dwa... Paczka przybyła troszkę sfatygowana - pudełko spore ,kolorowe a części zapakowane w jedną folie.. - instrukcja obsługi czytelna ,a na ostatniej stronie kolorowy wizerunek modelu... - jeden pakunek jak wspomniałem ... - po rozpakowaniu : sporo części a wykonanie dobrej jakości... - ale w każdej beczce.... - oraz : połamane słupki - być może to efekt zapakowania wszystkiego razem... - kadłub na sucho po małym szlifie... - kolejne babole... ...pokład dziobowy troszeczkę wystaje przez załamanie w burcie : ...na sródokręciu, po obu burtach jest załamanie linii nadburcia... - oraz w części rufowej : pokład rufowy lekko się rozszerza [foto 1] i ma tworzyć mały nawis, czy zachodzić na uskok [foto 2] burty ? Jeżeli ma zachodzić jak na fotce 2,to będzie przesunięcie pokładu w stronę rufy o ok. 5 milimetrów ! Jednak w to wątpię ,bo tam musi wejść armata i stanowisko p-lot... 1) 2) - więc,pasowanie i szpachlowanie Model jak dla mnie osobiście wart zakupu i sklejenia - w końcu cywil z harmatkami i, to z naszą banderą w wojennej szacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Kto w MH siedzi i wymysla te skale to ja nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 21 Stycznia 2015 Share Napisano 21 Stycznia 2015 Przecież ten model jest niemal tak stary jak jego pierwowzór i opracowano go na długo zanim powstało Mirage Hobby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 22 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2015 Skale dziwne i dziwaczne nie są tylko domeną MH ... Zawsze się zastanawiałem w jakim celu tak je rozwodniono ... Widocznie każda firma szukała swego miejsca na rynku.Jak się nie ma co się lubi.... http://www.modelshipgallery.com/gallery/service/liners/pilsudski-500-ae/ae-index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi