dwis Napisano 24 Stycznia 2015 Share Napisano 24 Stycznia 2015 Witam Mam dwa pytania 1) jak czysto przyklejać części chromowane na modelach np. ciężarówek 2) w jaki sposób wyczyścić z kleju szyby i części chromowane Klej firmy revell Contacta professional Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 Witam Mam dwa pytania 1) jak czysto przyklejać części chromowane na modelach np. ciężarówek 2) w jaki sposób wyczyścić z kleju szyby i części chromowane Klej firmy revell Contacta professional Proszę o pomoc ad.1 Po prostu dawać mniej kleju. Miejsca klejone należy oczyścić z chromu. Wyrzucić klej Contacta, kupić dowolny klej CA np. Super Glue. Ja robię tak, Zbieram listki po zużytych lekarstwach (Idealną wielkość mają tabletki Bisocard). Odrobinę kleju wyciskam do zagłębienia w listku. Klej nakładam wykałaczką na miejsce klejone. ad. 2. No cóż. Nie chcę być złośliwy, ale jak nie umiesz nałożyć czysto kleju, to wypolerowanie szybki będzie bardzo trudne. Nie ma innej rady tylko papier ścierny (na mokro) i piłować. Zaczynamy od papieru "1000", potem coraz drobniejsze, tak do "5000". Potem pasty polerskie. Miejsca chromowe. Contacta nie trzyma do chromu, więc można delikatnie oskrobać. Jeśli nie da rady to albo delikatnie opiłować i podmalować supermetalizerem, lub zmyć całość (Cleanlux, kret, dot-3) i pomalować na nowo supermetalizerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwis Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 Dziękuję za radę. Zadałem takie pytania ponieważ uczę się dokładnego klejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi