wilczurs Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Proszę o pomoc w doborze koloru filtrów do Tigera II Widać ,że kolory są zbyt jasne.Chciałbym tą techniką poprawić kolory modelu ,lecz nie wiem jakie kolory farb olejnych dobrać do filtrów by uzyskać podobny efekt. Mój model: [/img] Czekam na słowa krytyki i opowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 To się ciężko będzie tobie zbliżyć. Po pierwsze: ten Twój czołg do którego chcesz się zbliżyć był cieniowany i malowany aerografem. Autor tego modelu już przy wstępnym malowaniu wycieniował kolory. Jeżeli na swój chcesz nalożyć filtry to proponuję kolor pomarańczowy, odcienie żółci na brązowy, odcienie szarości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilczurs Posted January 28, 2015 Author Share Posted January 28, 2015 Dzięki za pomoc. Jestem dopiero początkującym modelarzem więc uczę się też i na błędach.Ale na przyszłość chciałbym się dowiedzieć jak ,, cieniować'' i malować by następne modele były lepsze . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts