wilczurs Napisano 27 Stycznia 2015 Share Napisano 27 Stycznia 2015 Proszę o pomoc w doborze koloru filtrów do Tigera II Widać ,że kolory są zbyt jasne.Chciałbym tą techniką poprawić kolory modelu ,lecz nie wiem jakie kolory farb olejnych dobrać do filtrów by uzyskać podobny efekt. Mój model: [/img] Czekam na słowa krytyki i opowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 27 Stycznia 2015 Share Napisano 27 Stycznia 2015 To się ciężko będzie tobie zbliżyć. Po pierwsze: ten Twój czołg do którego chcesz się zbliżyć był cieniowany i malowany aerografem. Autor tego modelu już przy wstępnym malowaniu wycieniował kolory. Jeżeli na swój chcesz nalożyć filtry to proponuję kolor pomarańczowy, odcienie żółci na brązowy, odcienie szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczurs Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2015 Dzięki za pomoc. Jestem dopiero początkującym modelarzem więc uczę się też i na błędach.Ale na przyszłość chciałbym się dowiedzieć jak ,, cieniować'' i malować by następne modele były lepsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi