Gość Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Cześć. Mam pytanie, na które słyszałem różne odpowiedzi, chciałbym się wiec poradzić ludzi bardziej doświadczonych. Jak to jest z łączeniem skali ciężarówek 1/24 i 1/25, przykładowo, czy są możliwe takie kombinacje, a jeśli tak, to czy takie połaczenia nie wyglądają śmiesznie: - naczepa 1/25 i ciągnik 1/24 - ciągnik 1/25 i naczepa 1/24. Chodzi mi o modele Revella, bo widziałem jakieś stare katalogi, że nawet Revell stosował takie połączenia, sprzedając w zestawie różne skale. Jak to jest? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Co do połączeń różnych skali w jednym zestawie, to jeszcze się z tym nie spotkałem. Jeśli chodzi o łączenie ciągników z naczepami w różnych skalach, to najlepszym przykładem są zestawy z amerykańską naczepą CAR TRANSPORTER Revella, która jest w 1:25, a którą bardzo dużo osób podłącza do ciągników Italeri w skali 1:24. Różnica jest prawie niezauważalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Różnica wynosi kilka milimetrów, śmiało możesz tworzyć swoje kombinacje, sam mam taką kombinacje z naczepką Car Transporter z revella 1:25 i Scania R580 italeri 1:24, gołym okiem nie zauważalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Dzięki. Właśnie o takie połączenie mi chodziło - Euro Truck 1/24 (jeszcze nie wiem jaki) + naczepa Revell Heavy Duty Trailer 07533. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi