damien77 Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 Witam , mam pytanie odnosnie lakieru matowego.Jakiej firmy byscie polecili, oczywiscie musi nadawac sie do aerografu. Mam firmy Mig of Ammo oraz AK ale zaden nie nadaje sie do aerografu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 używam Microscale - rozcieńczam się go wodą co zawsze trochę ułatwia sprawę - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 Ja używam lakierów Vallejo i jestem zadowolony.Sprawują się lepiej niż farby Vallejo w aerografie (rozcieńczam wódką + retarder). Mam firmy Mig of Ammo oraz AK ale zaden nie nadaje sie do aerografu. A dlaczego się nie nadają? Może nie dostatecznie mieszasz?Ja miałem problem z dwoma zestawami farb od AK,po prostu były z wadą i za nić nie szło ich wymieszać.Po zakupie tych kolorów ale już na sztuki nie było problemu i ładnie się nakładają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 5 Lutego 2015 Autor Share Napisano 5 Lutego 2015 Problem jest taki ze maja jakies gluty a po uzyciu w aerografie tak zapychaja dysze ze ledwo udalo mi sie go doczyscic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 5 Lutego 2015 Share Napisano 5 Lutego 2015 Tak jak pisałem, spróbuj Vallejo.Ja skorzystałem z rady kolegi "reggy" oglądając jego kanał na YT,zakupiłem lakiery Vallejo i jakoś ciągle je kupują bo jestem zadowolony.Dają bardzo ładną powierzchnię i nie sprawiają problemów w aerografie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 5 Lutego 2015 Share Napisano 5 Lutego 2015 Uzywalem vallejo i matowy po nalozenie aerografem siwial. Probowalem rozne cisnienia ustawiac i bardziej/mniej rozcienczac ale nie pomoglo. Moze felerna partia mi sie trafila. Microscale jest OK uzywam i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej_1988 Napisano 7 Lutego 2015 Share Napisano 7 Lutego 2015 A jakiej firmy lakier matowy i błyszczący do aerografu byście polecili. Jest jakiś którego nie trzeba by już dodatkowo rozcieńczać? Szukałem właśnie w Vallejo ponieważ używam podkład i farby tej firmy. Znalazłem coś takiego: matowy - 26.518 błyszczący - 26.517 Niestety nie mogę znaleźć ich w sklepie w Polsce ani nie znalazłem informacji o stosowanych ew. rozcieńczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi