subgrafik Napisano 8 Listopada 2007 Napisano 8 Listopada 2007 Witam, Na wstepie - poniewaz to moj pierwszy post na forum - tytulem wstepu powiem tylko ze jestem Pawel z Wroclawia i po 9 latach wracm (chyba, a raczej na pewno) do modelarstwa, szczegolnie ze zblizajace sie dlugie wieczory, oraz pewien model w spadku po koledze, jakos mnie nastrajaja pozytywnie do tego powrotu. Jestem w trakce kompletowania warsztatu (bo wczesniej to zawsze jakos polprofesjonalnie sobie skladalemi i pedzelek tylko) i mam pytanie o aerograf - wiem, ze wiele juz o tym na forum znajde, ale chodzi mi o konkretne modele mianowicie Mr. Procom Boy od Gunze. Myslalem nad Iwata, ale ze mam na miejscu mozliwosc od reki kupic Gunze Mr Procom Boya, odrobine tanszy ale tez japonczyk i tez PROkonstrukcja. Zamierzam uzywc glownie lakierow tamiya i Gunze wlasnie ? co myslicie o farbach gunze Mr Color? i jak sie zachowuja z tamiya -ma ktos jakies doswiadczenia? pozdrawiam serdecznie PS Acha sklejam pancerke 1/35 i przepraszam za brak polskich znakow ale mam nowego iMaca i jakos jeszcze nie wykumalem jak je uzyskac na Angielskim systemie. Pawel Cytuj
erkamo Napisano 9 Listopada 2007 Napisano 9 Listopada 2007 Z tego co sie orientuje sa rozne aerografy tej firmy. Single- i Double-Action i z roznymi dyszami. Sprawdz co to za jeden. Cytuj
Dumo Napisano 9 Listopada 2007 Napisano 9 Listopada 2007 ? co myslicie o farbach gunze Mr Color? Szczerze powiem wole pactry.............. gunze'ami aero źle się maluje...... Cytuj
subgrafik Napisano 9 Listopada 2007 Autor Napisano 9 Listopada 2007 Dzieki! Co do farb to chyba bedzie najlepiej jak sam sprawdze ktora farbka mi najbardziej spasuje. Co do detalu aerografu to http://www.gunze.pl/photo/product_big/9/f/b/2_9fb1a26b0460.jpg i ten z zaworkiem na dole http://www.gunze.pl/photo/product_info/3/9/2/2_39241b778f26.jpg ktory to reguluje dodatkowo chyba doplyw / zapomnialem konkretnej nazwy/ ale z doswiadczenia wiem ze pewnie sie przyda wczesniej czy poniej / roznica w cenie ok 150 pln. acha kazda wersja jest double. Cytuj
Dumo Napisano 9 Listopada 2007 Napisano 9 Listopada 2007 Proponuje ci ten drugi, zaworek ograniczający ciśnienie bardzo się przydaje....... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi