Jump to content

DAF 95 MASTER TRUCK 1:24 Italeri

kodi
 Share

Recommended Posts

Witam.

Chciałbym pokazać mój pierwszy sklejony model, prosto z pudła. Nacisk był na czystość i prawie się udało, jest sporo do poprawy w następnych modelach. Pierwszy raz używałem aerografu, napęd jego też trochę niespotykany bo co2 które podaje do akwarium. Nie jest brudny bo nie lubię . Jeżdżę już trochę raz lepszym a raz gorszym sprzętem i wole te "mityczne" czyste ciężarówki . Następnym razem może podejmę się waloryzacji, zobaczymy jak wyjdzie.

Czas na fotki, krytyka mile widziana.

DSCF5013_zps6ade467b.jpg

DSCF5011_zps67104cdf.jpg

DSCF5010_zpsadd1fa64.jpg

DSCF5008_zps74aa0ee6.jpg

DSCF5006_zps7d0b6a31.jpg

DSCF5007_zps8f474957.jpg

DSCF5005_zps86379f33.jpg

DSCF5002_zps4708e40e.jpg

DSCF5001_zpsefc49fc3.jpg

A tu moi pomocnicy. Była libacja przepili osłonę przeciwsłoneczną, Fuńka zmyka do domu zostawiając swoją przyjaciółkę żabę pijaniutką

DSCF5022_zps7a7d419c.jpg

Do Dafa dojdzie jumbo tank trailer, jestem w trakcie kończenia.

Pozdrawiam.

No Panie. To jest pierwszy model? Pogratulować. Bardzo udana praca. Myślę, że powinieneś troszkę ubrudzić siodło, a w przyszłości zwróć uwagę na nadkola (ostatnia oś) bo raczej są matowe . Też wolę jezdzić czystą ciężarówką bo to o nas świadczy. Gratuluję modelu.

Nadkola i reszta czarnych rzeczy było psiknięte matem. Niestety po dotknięciu mocniejszym robiły się takie błyszczące ślady, więc poszedł mat a na to bezbarwny. Tylne nadkola psiknąłem drugi raz po kalkach i mocniej się błyszczą.

Kabina bez bezbarwnego bo przez pomyłkę zamiast akrylu Dupli to kupiłem jakiś żywiczny Dupli dla majsterkowiczów, zorientowałem się podczas malowania . Strasznie reaguje z klejem i lakierem bezbarwnym akrylowym, dolna część zderzaka była czyszczona po tym. Aż wżery się porobiły

Jak skończę cysternę, może w tym tygodniu, to założę wątek w warsztacie nowego modelu.