kodi Napisano 21 Lutego 2015 Napisano 21 Lutego 2015 Witam. Chciałbym pokazać mój pierwszy sklejony model, prosto z pudła. Nacisk był na czystość i prawie się udało, jest sporo do poprawy w następnych modelach. Pierwszy raz używałem aerografu, napęd jego też trochę niespotykany bo co2 które podaje do akwarium. Nie jest brudny bo nie lubię . Jeżdżę już trochę raz lepszym a raz gorszym sprzętem i wole te "mityczne" czyste ciężarówki . Następnym razem może podejmę się waloryzacji, zobaczymy jak wyjdzie. Czas na fotki, krytyka mile widziana. A tu moi pomocnicy. Była libacja przepili osłonę przeciwsłoneczną, Fuńka zmyka do domu zostawiając swoją przyjaciółkę żabę pijaniutką Do Dafa dojdzie jumbo tank trailer, jestem w trakcie kończenia. Pozdrawiam. Cytuj
hemi303 Napisano 21 Lutego 2015 Napisano 21 Lutego 2015 No Panie. To jest pierwszy model? Pogratulować. Bardzo udana praca. Myślę, że powinieneś troszkę ubrudzić siodło, a w przyszłości zwróć uwagę na nadkola (ostatnia oś) bo raczej są matowe . Też wolę jezdzić czystą ciężarówką bo to o nas świadczy. Gratuluję modelu. Cytuj
tomeka6 Napisano 22 Lutego 2015 Napisano 22 Lutego 2015 Piekny, bardzo udany model. Licze na jakis warsztat w przyszlosci... Cytuj
kodi Napisano 22 Lutego 2015 Autor Napisano 22 Lutego 2015 Nadkola i reszta czarnych rzeczy było psiknięte matem. Niestety po dotknięciu mocniejszym robiły się takie błyszczące ślady, więc poszedł mat a na to bezbarwny. Tylne nadkola psiknąłem drugi raz po kalkach i mocniej się błyszczą. Kabina bez bezbarwnego bo przez pomyłkę zamiast akrylu Dupli to kupiłem jakiś żywiczny Dupli dla majsterkowiczów, zorientowałem się podczas malowania . Strasznie reaguje z klejem i lakierem bezbarwnym akrylowym, dolna część zderzaka była czyszczona po tym. Aż wżery się porobiły Jak skończę cysternę, może w tym tygodniu, to założę wątek w warsztacie nowego modelu. Cytuj
kodi Napisano 23 Lutego 2015 Autor Napisano 23 Lutego 2015 A gdzie blenda??ostatnie zdjęcie:) A tak poważnie to psułem ją. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi