kodi Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Witam. Chciałbym pokazać mój pierwszy sklejony model, prosto z pudła. Nacisk był na czystość i prawie się udało, jest sporo do poprawy w następnych modelach. Pierwszy raz używałem aerografu, napęd jego też trochę niespotykany bo co2 które podaje do akwarium. Nie jest brudny bo nie lubię . Jeżdżę już trochę raz lepszym a raz gorszym sprzętem i wole te "mityczne" czyste ciężarówki . Następnym razem może podejmę się waloryzacji, zobaczymy jak wyjdzie. Czas na fotki, krytyka mile widziana. A tu moi pomocnicy. Była libacja przepili osłonę przeciwsłoneczną, Fuńka zmyka do domu zostawiając swoją przyjaciółkę żabę pijaniutką Do Dafa dojdzie jumbo tank trailer, jestem w trakcie kończenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 No Panie. To jest pierwszy model? Pogratulować. Bardzo udana praca. Myślę, że powinieneś troszkę ubrudzić siodło, a w przyszłości zwróć uwagę na nadkola (ostatnia oś) bo raczej są matowe . Też wolę jezdzić czystą ciężarówką bo to o nas świadczy. Gratuluję modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 Piekny, bardzo udany model. Licze na jakis warsztat w przyszlosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodi Napisano 22 Lutego 2015 Autor Share Napisano 22 Lutego 2015 Nadkola i reszta czarnych rzeczy było psiknięte matem. Niestety po dotknięciu mocniejszym robiły się takie błyszczące ślady, więc poszedł mat a na to bezbarwny. Tylne nadkola psiknąłem drugi raz po kalkach i mocniej się błyszczą. Kabina bez bezbarwnego bo przez pomyłkę zamiast akrylu Dupli to kupiłem jakiś żywiczny Dupli dla majsterkowiczów, zorientowałem się podczas malowania . Strasznie reaguje z klejem i lakierem bezbarwnym akrylowym, dolna część zderzaka była czyszczona po tym. Aż wżery się porobiły Jak skończę cysternę, może w tym tygodniu, to założę wątek w warsztacie nowego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siedlecki95 Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 A gdzie blenda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodi Napisano 23 Lutego 2015 Autor Share Napisano 23 Lutego 2015 A gdzie blenda??ostatnie zdjęcie:) A tak poważnie to psułem ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi