keroks77 Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Ponownie witam Wczoraj dotarł zamówiony przeze mnie aerograf. Wygląda dość solidnie. Trzeba więc będzie zacząć naukę trudnej sztuki malowania tym urządzeniem. A że beztalencie plastyczne ze mnie jest jakich mało, to już inna sprawa. niestety kabinę lepiej pomalować aerografem a następnie metodą suchego pędzla możesz porobić otarcia itd. Pewnie to i racja, bo w sumie w kabinie w modelu w skali 1/72 praktycznie nic nie ma ;) Do wypolerowania owiewki by przypominała szkło, są 3 rodzaje (Coarse usuwa rysy ale robi matową powierzchnię, Fine nadaje już połysk owiewce a Finish dajesz na koniec) i lepiej mieć je wszystkie I wszystkie trzy rodzaje zamówiłem. Zamówiłem też dwa modele: Ki-84 firmy Hasegawa oraz „Spitfajera” Mk. VII firmy Italeri. A co z tego wyjdzie, zobaczymy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Jakich farb najczęściej używacie? Ja używam akrylowych, najczęściej Vallejo, Pactra i Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi