ModelarzXXS Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Dzień dobry Armata już posprejowana więc czas na malowanie. Kartka na podstawie której robiłem tą armatę gdzieś zniknęła (pewnie w koszu) a w Internecie nie mogę jej znaleźć. Doradzą koledzy jakimi kolorami pomalować (i jakie to farby)? Maluję farbami Vallejo. Zamierzam zrobić malowanie letnie (o ile było takie). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Letnie czy jesienne to armaty wg mnie były malowane na ten sam kolor. To nie jest czołg/wóz pancerny że musi być kamuflaż itp. Jeżeli była potrzeba to obsada sama maskowała stanowisko gałęziami itp rzeczami... Tak więc myślę że standardowy kolor ciemnozielony/russian green/oliwkowozielony będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ModelarzXXS Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Dzięki Za odpowiedź. Na szczęście tą farbę (oliwkowo zielony) kupiłem do innego modelu. Jeszcze raz dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi