MrFifth Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 witam jak w tytule jestem nowicjuszemco do Modelarstwa posiadam juz pewną kolekcie modeli lecz na nie których widac nie dociągnięcia i to ze jestem swiezak w tej dziedzinie . do tej pory malowałem kanami w sprayu bo miałem ich pod dostatkiem lecz nitro rozczięczalne i na niekturych widac efekty nitra załącze kilka fotek i ocencie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrFifth Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2015 i jeszcze jedno nie bardzo moge wkleic foty podpowie ktos? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) 1) http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=104&t=7808 2) Nie ten dział, jak chcesz wstawić zdjęcia wielu modeli na raz, to tu: viewforum.php?f=178 Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrFifth Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2015 podziekował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hrabia_sebastian054 Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 (edytowane) Co Edytowane 5 Września 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 tu masz kolegę który pokazuje jak on nakłada farbę ale jest to czasochłonne http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=104&t=33047 Ja lakieruje modele tak pierwsze trzeba daną rzecz odtłuścić nanieść podkład można przeszlifować lekko papierem ściernym ale na tym etapie nie trzeba nanieść lakier odczekać min 3 dni ja radzę nawet tydzień jeśli powstanie skórka pomarańczy to trzeba zakupić papier wodny o ziarnistości 2500 zasiadamy przed tv lub włączmy ulubioną muzykę i leciutko prawie nie naciskając co chwile namoczyć w letniej wodzie max 25 stopni Celsjusza i szlifujemy jeżeli za bardzo przeszlifujemy to trzeba nanieść lekką warstwę lakieru. Nie polecam farb motip jest bardzo drogi i po jego zastosowaniu jest 2% szans że nie wyjdzie nam pomarańczowa skórka. Na jakie pytanie to była odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hrabia_sebastian054 Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Nie ten wątek przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi