Lukwil25 Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Witam wszystkich miłośników modelarstwa. Jestem w posiadaniu wspaniałego modelu Rms Titanic 100 TH ANNIVERSARY EDIEDITION firmy Revell w skali 1 :400,i jestem dopiero początkującym modelarzem.Sklejanie wraz z malowaniem idzie całkiem nieźle lecz problem polega na nałożeniu kalkomanii gdyż nigdy wcześniej nie robiłem tego a wolałbym uniknąć efektów niepożądanych,ewentualnego zmarnowania części.Kalkomanie są dosyć małe niektóre nawet miniaturowych rozmiarów.obawiam się że najgorzej będzie z literami gdyż 2 kalkomanie są lekko zaokrąglone tzn litery na rufie trzeba nałożyć tak by wyszedł z nich Łuk i obawiam się że każda z nich jest osobno a są naprawdę bardzo małe.Bardzo mi na tym zależy żeby zrobić to dobrze.Bardzo proszę o pomoc w jaki sposób mam je nałożyć, jakie narzędzia będą mi potrzebne,i co kupić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 11 Kwietnia 2015 Share Napisano 11 Kwietnia 2015 Witam. Zdziwiło mnie Twoje pytanie i za bardzo nie wiedziałem co z nim począć. Budowałem Titanica i nie natknąłem się na taki problem. Kalkomanie które miałem były w całości, tzn kształt napisu na rufie jest w jednym kawałku. Nie musisz się przejmować że literki Ci się rozjadą. Składałem właśnie Revell'owski wypust tego modelu. Powodzenia w pracy - i uważaj na góry lodowe :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yabdullah Napisano 12 Kwietnia 2015 Share Napisano 12 Kwietnia 2015 and one more thing : DI can not really tell someone foty paste? Through Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi