TankRed1070 Napisano 15 Maja 2015 Autor Share Napisano 15 Maja 2015 Jak na skale 1/72 to ładnie.A wytłumacz mi dlaczego wybrałeś taką skalę , a nie np.1/35 ? Próbuje zrozumieć ludzi którzy lubią taką małą skale ale nie mogę . Ciekawe pytanie Jak widzisz w 72 można zrobić równie ładne i równie zdetalowane modele jak w 35. W 35 większość rzeczy jest łatwa i podana na tacy. W 72 żeby osiągnąć ten efekt trzeba wykazać się inwencją. Poza tym kolekcja modeli w 72 nie zamienia domu w muzeum broni pancernej. Ten zestaw w 72 zajmuje ok 35 cm czyli mieści się w pudełku po butach. W 35 byłby to już kloc. Lubię modele w 35 ale dla mnie są jakieś... za duże? Ale nie mam nic przeciwko. Niech każdy robi takie jakie lubi. Ja w 72 siedzę od dziecka kiedy sklejałem samoloty. Tak mi już zostało. Czuję się swobodnie w tej skali i często "na oko" wiem czy coś trzyma skalę czy jest np. za grube. Spróbuj coś skleić i pomalować w 72 może polubisz? Jest coraz więcej dobrych modeli w tej skali, które wystarczy dobrze pomalować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 Próbuje zrozumieć ludzi którzy lubią taką małą skale ale nie mogę .To jeszcze ja, bo też jestem z tej drużyny...Skala jest wymagająca (głównie ze względu na wielkość detali) ale potrafi się odwdzięczyć pięknymi efektami końcowymi. Lubię modele w 35 ale dla mnie są jakieś... za duże? Ale nie mam nic przeciwko. Niech każdy robi takie jakie lubi. Ja w 72 siedzę od dziecka kiedy sklejałem samoloty. Tak mi już zostało.Podobne odczucia i... podobna geneza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi