divv Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 Witajcie ponownie. Tym razem prezentuję model ukończony na początku roku, a przedstawiający ZSU-23-4 "Szyłka" w malowaniu armii Egiptu z czasów wojny Yom Kippur. Mało miałem materiałów w kolorze, więc zawierzyłem Chińczykom i wykonałem malowanie wg ich schematów pudełkowych. Dużo wzorowałem się na modelu wykonanym przez Wojtka Strojka opublikowanego w jednym z wydań Super Model. Oprócz samego Dragona wykorzystałem zestaw luf firmy RB Model oraz dedykowane blachy Eduarda. Podstawka to styrodur + klej do glazury + koci żwirek + kamyczki z ogródka. Trawa i krzaczki firmy Polak. Malowane farbami Gunze, Tamiya oraz Vallejo. Proszki i pigmenty od wszystkich producentów, co to się teraz ich używa. Zapory przeciwczołgowe wykonane samodzielnie, ale zgapione z zestawu Tamiya :-) Ahmed to figurka firmy Zvezda z jakiegoś zestawu ruskich czołgistów. W sumie to brakuje Ahmedowi weatheringu i wypłowień i jest on najsłabszy z całej pracy, ale cóż - takie życie. Kolejne figurki mogą być tylko lepsze :-). I tak jeszcze na koniec, to mam wrażenie- patrząc na zdjęcia - że chyba przesadzam z tym kurzeniem. Zdjęcia robione Sony Xperia Z, postprodukcja w FSViewerze. Kilka ujęć z pozycji szpiegów wrogiej armii izraelskiej: Zdjęcie rodzinne z Nazik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi