maslav Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Wystawiam po raz drugi, skończonego już (mam nadzieję, że ostatecznie ) Tygrysa Dragona. Model kupiony jako "używany" tzn. zaczęte było podwozie (pomalowane). Na dodatek w pierwszych minutach prac zalałem klejem wieżę co w przypadku zimmeritu było nie do naprawienia, dlatego wieża którą widać jest odlana przeze mnie z żywicy. W połowie prac z powodu "zawieszenia się" straciłem cały zapał dla tego modelu i końcówkę trochę "odwaliłem". Na szczęście dzięki pomocy (radom) kilku modelarzy z tego forum "odkorkowałem się" i prace ruszyły znowu. Wielkie podziękowania dla tych, którzy swoimi radami pomogli mi w skończeniu modelu... mam nadzieję, że teraz i dla Was "wygląda to lepiej" . Zmiany w stosunku do "modelu z pudła" - liny z modelu Revell - siatki robione przeze mnie z siateczki miedzianej - wydaje mi się, że trochę za gęste. - obręcz na wieży dowódcy robiona przeze mnie... no i uchwyt na włazie obok . - oczywiście korpus wieży odlany przeze mnie z żywicy ale identyczny z oryginałem. Malowane farbami PATRA. Kolory użyte do malowania to dunkielgelb, rotbraun a zamiast olivgrun dałem ciemniejszy zielony (niestety na moim monitorze wygląda jak szaro-zielony). Maszyna z 1 kompanii sPzAbt. 102. Normandia, czerwiec 1944. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslav Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2015 Udało się dziś zrobić fotki lepiej oddające kolory. Wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi