maslav Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Wystawiam po raz drugi, skończonego już (mam nadzieję, że ostatecznie ) Tygrysa Dragona. Model kupiony jako "używany" tzn. zaczęte było podwozie (pomalowane). Na dodatek w pierwszych minutach prac zalałem klejem wieżę co w przypadku zimmeritu było nie do naprawienia, dlatego wieża którą widać jest odlana przeze mnie z żywicy. W połowie prac z powodu "zawieszenia się" straciłem cały zapał dla tego modelu i końcówkę trochę "odwaliłem". Na szczęście dzięki pomocy (radom) kilku modelarzy z tego forum "odkorkowałem się" i prace ruszyły znowu. Wielkie podziękowania dla tych, którzy swoimi radami pomogli mi w skończeniu modelu... mam nadzieję, że teraz i dla Was "wygląda to lepiej" . Zmiany w stosunku do "modelu z pudła" - liny z modelu Revell - siatki robione przeze mnie z siateczki miedzianej - wydaje mi się, że trochę za gęste. - obręcz na wieży dowódcy robiona przeze mnie... no i uchwyt na włazie obok . - oczywiście korpus wieży odlany przeze mnie z żywicy ale identyczny z oryginałem. Malowane farbami PATRA. Kolory użyte do malowania to dunkielgelb, rotbraun a zamiast olivgrun dałem ciemniejszy zielony (niestety na moim monitorze wygląda jak szaro-zielony). Maszyna z 1 kompanii sPzAbt. 102. Normandia, czerwiec 1944. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maslav Posted June 16, 2015 Author Share Posted June 16, 2015 Udało się dziś zrobić fotki lepiej oddające kolory. Wygląda to tak: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts