maslav Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Wystawiam po raz drugi, skończonego już (mam nadzieję, że ostatecznie ) Tygrysa Dragona. Model kupiony jako "używany" tzn. zaczęte było podwozie (pomalowane). Na dodatek w pierwszych minutach prac zalałem klejem wieżę co w przypadku zimmeritu było nie do naprawienia, dlatego wieża którą widać jest odlana przeze mnie z żywicy. W połowie prac z powodu "zawieszenia się" straciłem cały zapał dla tego modelu i końcówkę trochę "odwaliłem". Na szczęście dzięki pomocy (radom) kilku modelarzy z tego forum "odkorkowałem się" i prace ruszyły znowu. Wielkie podziękowania dla tych, którzy swoimi radami pomogli mi w skończeniu modelu... mam nadzieję, że teraz i dla Was "wygląda to lepiej" . Zmiany w stosunku do "modelu z pudła" - liny z modelu Revell - siatki robione przeze mnie z siateczki miedzianej - wydaje mi się, że trochę za gęste. - obręcz na wieży dowódcy robiona przeze mnie... no i uchwyt na włazie obok . - oczywiście korpus wieży odlany przeze mnie z żywicy ale identyczny z oryginałem. Malowane farbami PATRA. Kolory użyte do malowania to dunkielgelb, rotbraun a zamiast olivgrun dałem ciemniejszy zielony (niestety na moim monitorze wygląda jak szaro-zielony). Maszyna z 1 kompanii sPzAbt. 102. Normandia, czerwiec 1944. Cytuj
maslav Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Napisano 16 Czerwca 2015 Udało się dziś zrobić fotki lepiej oddające kolory. Wygląda to tak: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi