krystianeq Napisano 14 Lipca 2015 Share Napisano 14 Lipca 2015 Cześć, chciałbym Was zaprosić do mojego warsztatu z budowy czwartego modelu. Wybór padł na Ferrari - kupione w Lidlu ;) Na chwilę obecną kasta oraz podwozie psiknąłem podkładówką (spray Novol podkład do tworzyw sztucznych), a dodatkowo podwozie czarnym lakierem. Zapraszam do oglądnięcia fotek: Kastę oraz pozostałe elementy po polakierowaniu zamierzam spolerować papierem wodnym 2000 lub 2500, a następnie na to położyć Sidolux. Proszę o opinie, z góry dzięki! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystianeq Napisano 16 Lipca 2015 Autor Share Napisano 16 Lipca 2015 Drobna aktualizacja: kasta psiknięta lakierem, przyklejone elementy wydechu do podwozia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 To koloru bazowego na kaście nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystianeq Napisano 16 Lipca 2015 Autor Share Napisano 16 Lipca 2015 Co rozumiesz przez kolor bazowy? Jeżeli chodzi Ci o kolor czerwony to została nim psiknięta, tylko nie dopisałem, mea culpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 Co rozumiesz przez kolor bazowy? Jeżeli chodzi Ci o kolor czerwony to została nim psiknięta, tylko nie dopisałem, mea culpa Czerwony, czerwony Jakoś on strasznie podobny jest do tego Revellowskiego i mi umknęło... Tak więc raczej mea culpa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 23 Lipca 2015 Share Napisano 23 Lipca 2015 KRÓTKA PIŁKA ! Sprawdź czy maska pasuje! W mojej nie ukończonej Californi był ogień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Lipca 2015 Share Napisano 23 Lipca 2015 KRÓTKA PIŁKA ! Sprawdź czy maska pasuje! W mojej nie ukończonej Californi był ogień. Oj tam, oj tam... Pecha miałeś i tyle ... W moich czterech w każdej pasuje A przednia szyba też nie pasowała tylko w jednej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystianeq Napisano 24 Lipca 2015 Autor Share Napisano 24 Lipca 2015 Cześć! czas na małą aktualizację Co do maski, wygląda że pasuje, przyłożyłem na szybo żeby zobaczyć: Kasta wypolerowana papierem wodnym 2500, zastanawiam się czy nie potraktować jej teraz Sidoluxem? Jak myślicie? Maskę dzisiaj psiknę podkładem i farbą. Reszta części: W nadkolach nie szlifowałem śladów po wypychaczach, bo nie za bardzo czym mam to zeszlifować, a i tak będą zasłonięte przez karoserię, tarcze hamulcowe i koła. Reszta elementów: Blok silnika: Niektóre elementy został pomalowane tylko jeden raz, więc jeżeli gdzieś są jakieś ubytki w farbie, to niedługo ich nie będzie To tyle narazie, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 Kasta wypolerowana papierem wodnym 2500, zastanawiam się czy nie potraktować jej teraz Sidoluxem? Ja Ci nie doradzę, bo dla mnie twoja technika jest obca... Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie po ... Szwy na częściach zawieszenia zostały, ale tam faktycznie przez tarcze mało widać, chyba że się od dołu popatrzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystianeq Napisano 24 Lipca 2015 Autor Share Napisano 24 Lipca 2015 Hmm, technika jak technika, kupiłem Sidolux bo wiele osób poleca, a co Ty stosujesz? Co do szwów na zawieszeniu - na model nikt nie będzie patrzył od spodu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 Hmm, technika jak technika, kupiłem Sidolux bo wiele osób poleca, a co Ty stosujesz? Ja nie używam akryli... ani Sidoluxu... Na tej Californi był akurat GX100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 Sidolux nadaję się do lotnictwa lub pancerki. Osobiście uważam ,że przy cywilach ciężko go wypolerować. Na początku lepiej kupić Gunze Top Coat , daje dobre efekty . GX100 też spoko ale niby agresywny na kalki i farby kładąc bardzo mokrą warstwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 GX100 też spoko ale niby agresywny na kalki i farby kładąc bardzo mokrą warstwę. E tam... Wystarczy jako pierwszą warstwę położyć mgłę, a później można lać litrami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 GX100 też spoko ale niby agresywny na kalki i farby kładąc bardzo mokrą warstwę. E tam... Wystarczy jako pierwszą warstwę położyć mgłę, a później można lać litrami Wiadomo ale lepiej uprzedzic co by pretensji nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 GX100 też spoko ale niby agresywny na kalki i farby kładąc bardzo mokrą warstwę. E tam... Wystarczy jako pierwszą warstwę położyć mgłę, a później można lać litrami Można maczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystianeq Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 Cześć! W czasie weekendu prace nieco posunęły się do przodu, zrobiłem silnik oraz resztę osprzętu: Przymiarka razem z kastą: Zaczynam prace z wnętrzem: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Zamaluj pod silnikiem płytę podłogową, bo jak założysz kaste to prześwituje z pod tej ''V-ósemy'' jasny kolor, chyba że już przyklejone to zamaluj co się da Chłodnica powinna mieć inny kolorek. Podbij na PW jak coś potrzeba, podzielę się swoją wiedzą motoryzacyjną i może fotki się u mnie jakieś znajdą tej Californii, chociaż jej mam najmniej. Aktualnie też mam na warsztacie Californie Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Pomijając jakieś drobiazgi to masz za dużo czerwonego pod maską... No chyba, że będziesz zamalowywał jeszcze... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystianeq Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 Na pewno komora silnika (ta na kaście) pójdzie na czarno jak jest w instrukcji, a co do środka... to silnik już przyklejony więc średni dostęp jest żeby zamalować nadkola od zewnętrznej ich strony na czarno... nie pomyślałem wcześniej, to mój pierwszy cywilny samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 .... to silnik już przyklejony .... To go odklej Od dołu ten silnik jest niewidoczny praktycznie w miejscu klejenia. Jak machniesz na czarno plastiki pod maską to szary z nadkoli będzie bił po oczach strasznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Od zewnątrz nadkola, też mogłyby być czarne, nie wiem jak jest w instrukcji, być może tak jak zrobiłeś. Ale jak robi się jakiś konkretny model to warto czasem spojrzeć na skalę 1:1, po za tym kilka drobiazgów można poprawić, ale jak to jest pierwszy model, to już zależy od ciebie. Źle nie wygląda, ale zawsze może być lepiej. ;) Wnętrze w jakiej kolorystyce planujesz zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystianeq Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 W beżowym kolorze, taki jaki był w zestawie - kupiłem model jako zestaw podarunkowy i były 4 farbki, więc tą akuratnie wykorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 model jako zestaw podarunkowy i były 4 farbki Czterema farbkami za wiele nie zdziałasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystianeq Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 model jako zestaw podarunkowy i były 4 farbki Czterema farbkami za wiele nie zdziałasz. Model jako tako maluję Humbrolami - przerzuciłem się z Pactry, a ten jeden kolor wykorzystam na wnętrze, dokładnie to jest Revell 314 beżowy może się niedokładnie wypowiedziałem, jako tako bym się nie zabierał za model mając do dyspozycji tylko 4 farbki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 .... dokładnie to jest Revell 314 beżowy ..... To "trochę" nie ten kolor co w oryginale (za jasny, za zimny) ale od biedy może być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi