michalos2248 Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Cześć, na forum jestem od niedawna, tak więc najwyższa pora aby się przywitać Na dobry początek przedstawiam wam model Lancera Evo V od Tamiy w skali 1:24, ale na początek może trochę historii : Lancerem Evo 5 Tommi Makinen jeździł w sezonie 1998, który to zakończył na pierwszym miejscu. Niżej opisywany model pochodzi z Rajdu Hiszpanii '98, niestety, rajd nie był zbyt udany dla Tommiego, gdyż zakończył go na trzecim miejscu... tyle z historii, czas na zdjęcia: Co prawda model nie jest idealny, wprawne oko wychwyci kilka błędów Jutro może dorzucę fotki na dioramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Niestety błędów jest więcej niż kilka. To Twój pierwszy model tutaj i jak mniemam jest to początek twojej modelarskiej drogi więc część z nich można wybaczyć, ale: 1. Matowe zamglone oszklenie nie wygląda dobrze. Jeśli nie planowałeś modelu ze śladami eksploatacji i brudnymi szybami, to znaczy, że coś poszło nie tak. 2. Albo mi się wydaje albo felgi nie były malowane... 3. Lakier nie został należycie dopieszczony. Powierzchnia lakiernicza nie jest gładka,a linie podziału są dziwnie zabrudzone. Generalnie całość prawdopodobnie nie została przez Ciebie wypolerowana. 4. Część kalkomanii nie siadła jak należy i jest pomarszczona. Koniec końców można dojść do wniosku, że robiłeś ten model na szybko bez należytej podbudowy teoretycznej odnośnie technik wykonywania modeli cywilnych. Materiałów na naszym forum jest naprawdę mnóstwo. Radzę Ci się z nimi zapoznać przed przystąpieniem do prac nad kolejnym modelem. Dobrym pomysłem byłoby również założenie warsztatu i konsultacje z kolegami. Powodzenia w kolejnych pracach! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi