Quintus Napisano 28 Sierpnia 2015 Share Napisano 28 Sierpnia 2015 Witam, mam pytanie, a mianowicie czym rozcieńczać podkład AK-Interactive (60ml) Wodą, ich rozcieńczalnikiem czy jeszcze czymś innym? W miarę możliwości zależy mi na budżetowym rozwiązaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamaczo Napisano 29 Sierpnia 2015 Share Napisano 29 Sierpnia 2015 Cześć. Podkład Vallejo rozcieńczam płynem do mycia szyb, takim ze sklepu na L. Jeśli ten AK jest podobny to da radę. Spróbuj gdzieś na boku i podziel się efektami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quintus Napisano 29 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2015 Z tego co wiem to podkład który mnie interesuje czyli Grey Primer jest dość gęsty (chyba, że mam złe informacje ). W opisie ich rozcieńczalnika napisane jest, że bazuje on na wodzie + pewnie jakieś retardery itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 29 Sierpnia 2015 Share Napisano 29 Sierpnia 2015 To wklej zdjęcie który bo ja mam biały ( taki był w chwili zakupu jedyny dostępny) i jest rzadki jak woda. Nawet dodałem na własne potrzeby Vallejo Color jakiś szary by zgęstniał nieco ,a i tak jest bardzo rzadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quintus Napisano 29 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2015 Oto rzeczony podkład: http://www.mojehobby.pl/products/GREY-PRIMER.html, a ty używasz tego? http://www.mojehobby.pl/products/WHITE-PRIMER-60ml.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Ja używam AK White i bardzo żałuję, że go kupiłem bo jest wręcz za rzadki. Przynajmniej ja nie mam wprawy z ich chemią. Tego się nie rozcieńcza i trzeba położyć kilka warstw, a następnie poczekać aż solidnie wyschną. Inaczej jest spora szansa, że np. masy maskujące zedrą farbę razem z podkładem z modelu - jak właśnie się stało. Dlatego wolę prostszy w obsłudze "nie do zdarcia" Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi