Grenlandii_PL Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Witam, Podchodzę drugi raz do Spitfire'a 1:32 z Revella i chcę go w końcu wykonać jak należy. Mam jednak pewien problem z washem. Czy moglibyście polecić mi jakiś gotowy wash, który będzie dobrze rozpływał się w liniach podziału, i który będzie również dało się łatwo zetrzeć? Chcę najpierw "oblać" washem, cały model, a potem wycierać. Z poprzedniego modelu został mi AK 045 Dark Brown ale jest według mnie po prostu za gęsty. Tutaj jest polecany jakiś fajny wash ale nigdzie nie mogę go znaleźć: Cytuj
gus Napisano 26 Października 2015 Napisano 26 Października 2015 http://www.florymodels.co.uk/washes/ Nie widziałem w polskich sklepach... Cytuj
Solaris7813 Napisano 26 Października 2015 Napisano 26 Października 2015 Może poprostu rozcieńczyć White Spiritem ten od AK? Cytuj
Grenlandii_PL Napisano 28 Października 2015 Autor Napisano 28 Października 2015 Dzięki za odpowiedź Rozcieńczę tego washa rzeczywiście white spiritem, żeby się nie zmarnował. Wszystkie kolejne washe i filtry będę robił mieszając farbki olejne z white spiritem, większa paleta możliwości W sumie temat można uznać za zamknięty/ do usunięcia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi